Biçerdöver biçti, leylek karnını doyurdu

Güncelleme Tarihi:

Biçerdöver biçti, leylek karnını doyurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 09:47

Biçerdöver biçti, leylek karnını doyurdu

Haberin Devamı

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de bir tarladaki buğdaylar biçerdöver tarafından biçilerek hasat edilirken, tarlaya inen bir leylek böcekleri avlayarak karnını doyurdu.
Esenler Mahallesi'nde Ufuk Çakır'ın kiralayıp buğday ektiği tarlada hasat yapıldı. Biçerdöver ile biçilen tarlanın davetsiz misafiri bir leylek oldu. Biçerdöverle buğday hasadı yapılırken tarlaya inen leylek, tarla sahibi ve iş makinesinin sürücüsünü şaşırttı. Aç olduğu için hasat zamanı tarlaya gelen leylek, karnını doyurmak için adeta biçerdöverin çalışmaya başlamasını bekledi. Hasat başlayınca da biçerdöverin peşine takılan leylek tarla sahibine ve iş makinesine aldırmadan, tarladaki böcekleri avlayarak yiyip, karnını doyurdu. 1 saat boyunca biçilen buğday tarlasında kalan leylek, her seferinde biçerdöverin arkasına uçup inerek, peşinden adeta avının izini sürdü. Leyleğin bu anları da ilginç görüntüler ortaya çıktı.
Çiftçi Ufuk Çakır, leylek ve kuşların buğday tarlalarının biçilmesi sırasında genellikle karınlarını doyurmak için tarlaya indiklerini söyledi. Davetsiz misafir leyliğin de bu nedenle geldiğini söyleyen Çakır, "O da yiyecek tabi. Onun da hakkı. Buğdayın içinden böcekler meydana çıktığını bildiği için karnını doyurmaya geliyor. Herkes karnını doyurmak için bir mücadele içinde" dedi.

FOTOĞRAFLI

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!