Başkan Özacar'dan Uğur Mumcu'yu anma mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özacardan Uğur Mumcuyu anma mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 13:20

Başkan Özacar'dan Uğur Mumcu'yu anma mesajı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, 24 Ocak 1993 tarihinde aracına koyulan bomba ile katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile tüm demokrasi şehitleri için anma mesajı yayınladı.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 1993 yılında aracına koyulan bomba ile katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün 25'inci yıl dönümünde unutmadı. Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitleri için anma mesajı yayınlayan Başkan Özacar, "24 Ocak 1993’te katledilen Uğur Mumcu başta olmak üzere, menfur suikastlar neticesinde hayatlarını yitiren aydınların anısına düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası’nın yine bir yıldönümündeyiz. Uğur Mumcu, Cumhuriyet düşmanlarıyla, karanlık ilişkiler yumağında devleti ele geçirmeye çalışan güçlerle, keskin kalemiyle, cesur yüreğiyle mücadele etmiş ve bunu canıyla ödemiştir. Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınlar, geride kalan süreçte bu mücadelelerini sürdürürken yine bedel olarak canlarını vermişlerdir" ifadelerini kullandı.

Adalet ve demokrasinin, ekmek ve su kadar gerekli olduğuna dikkat çeken Başkan Özacar mesajına şu şekilde devam etti:

"Günümüzde her iki kavrama ihtiyacımız vardır. Adalet ve demokrasi yüceltilmeli, üzerinde önemle durulmalıdır. Farklı fikirlerin bir arada yaşaması, düşüncesinden dolayı insanların ayrıma uğramaması, fikir beyan etmesi sonunda en iyinin ve doğrunun bulunması medeniyetin vazgeçilmezidir. İnanıyoruz ki ülkemizin ve insanımızın hak ettiği değer ancak adalet ve demokrasinin layık olduğu seviyeye ulaşması ve yüceltilmesi ile mümkündür. Bu vesileyle başta Uğur Mumcu olmak üzere, yaşamlarını Türkiye'nin çağdaşlaşma ve gelişme mücadelesine adayan tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Adalet mücadelesine emek veren, yaşamları ile bedel ödeyen nice değerleri de anmayı bir borç biliyorum. Bu vesileyle Zeytin Dalı Operasyonu’nda ve terörle mücadelede şehit olan tüm kahramanlarımıza da rahmet diliyorum."

Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!