Güncelleme Tarihi:
ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, kentte 18 saat yaşanan su kesintisi nedeniyle belediye personelinin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu boruyu delenler bunun bedelini ödeyecektir. Bir fatura çıkacak. Hem giden su, hem işçilerin gece fazla mesaileri, malzemeler, kim kusurluysa ona rücu edilecektir. Kabul etmeyen olursa mahkemeye gidilecek" dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz hafta sonu sondaj çalışması sırasında, Sarıcaeli deposuna giden içme suyu ana isale hattında meydana gelen hasar nedeniyle Belediye'ye ve personele yöneltilen eleştirilere basın açıklamasıyla cevap verdi. Belediye Meclis toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasına, Belediye Başkan yardımcıları, kentte görev yapan ulusal ajansların temsilcileri, yerel gazetelerin muhabirleri ve imtiyaz sahipleri katıldı.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 4 Ağustos Cumartesi akşamı saat 19.00 ile 20.00 sıralarında meydana gelen su patlağı nedeniyle Barbaros, Güzelyalı ve Dardanos Mahallelerinde 18 saate yakın süren bir su kesintisi yaşandığını söyledi. Su patlağının giderilmesi ve mağduriyetin ortadan kaldırılması için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin canla başla çalıştığını belirten Başkan Ülgür Gökhan, "Bana haksızlık yapılabilir. Ben eleştirilebilirim. Sonuç itibariyle bu kentin Belediye Başkanıyım. Bunların hepsinden sorumlu sayılabilirim. Ancak bu konuda özellikle çalışan arkadaşlarımızın yetersizliğinden, beceriksizliğinden bahsetmek pek hoş şeyler değil. Çalışan arkadaşlarımıza haksızlık etmemek gerekir diye düşünüyorum. Tüm gece boyunca can vari bir şekilde burada mesai harcadılar. Elbetteki yaz gününde susuz kalmak çok kötü ama Belediyeden kaynaklanmayan, onarım sırasında da belediyenin ihmali olmayan bir konuda belediye üzerinden yüklenmek bence haksızlık. Çünkü hepimiz bu onarımın biran önce yapılması için gayret sarf ettik. 18 saatlik ciddi bir su kesintisini bu kent yaşamış oldu. Bunun üzerine polemik yapmak pek yakışık almıyor diye düşünüyorum. Siyasi polemik yapacaklarsa sorun yok ama özellikle belediye personelini hedef almak noktasında bunu kabul etmem mümkün değildir. Elbetteki bu boruyu delenler bunun bedelini ödeyecektir. Bir fatura çıkacak. Hem giden su, hem işçilerin gece fazla mesaileri, malzemeler, kim kusurluysa ona rücu edilecektir. Kabul etmeyen olursa mahkemeye gidilecek. Köy muhtarımızla tutanağımızı tuttuk. Gerekli yazışmalar yapılacak ve gereği yapılacaktır" dedi.
Patlak nedeniyle kullanılamayarak tahliye edilmek zorunda kalınan suyun 3 bin 600 metreküp olduğunu ifade eden Başkan Ülgür Gökhan, bu suyun karşılığı ile birlikte belediye çalışanlarının gece fazla mesaileri ve diğer masrafların 90-100 bin TL arasında bir rakam olduğunu ve bu rakamı sorumlu kurum ya da kişilerden tahsil edeceklerini belirtti.
Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI