Başkan Gökhan, Almanya’dan gelen gurbetçileri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gökhan, Almanya’dan gelen gurbetçileri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 17:04

Başkan Gökhan, Almanya’dan gelen gurbetçileri ağırladı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Almanya’nın Osnabrück, Bremen ve Oldenburg kentlerinden gelen Türk gençleri ile ailelerini kabul etti.

Almanya’daki Osnabrück Atatürk Kültür ve Gençlik Evi öncülüğünde, Osnabrück, Bremen ve Oldenburg kentlerinden Çanakkale’ye gelen Türk gençleri ile aileleri, bir hafta boyunca kentin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdi. Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki savaş alanlarını da gezen gurbetçiler, şehitlikleri ziyaret etti. Almanya’dan gelen gurbetçi gençler ve aileler son olarak Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ziyarette heyete, Çanakkale ile Osnabrück arasındaki kardeş kent protokolüne öncülük eden Atilla Aşçı da eşlik etti.

Konuklarını Belediye Meclis Salonu'nda ağırlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle de Almanya’dan gelen gurbetçi gençleri Çanakkale’de ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, yurtdışında yaşayan gençlerin kendi tarihlerini yaşayarak öğrenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Başkan Gökhan, gençlerin Çanakkale’ye gelmesinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Maalesef, yurtdışında yaşayan yurttaşlarımızın çocukları, buraya gelerek tarihlerini yerinde görebilme fırsatını yeteri kadar bulamıyor. Sizler gibi buraya gelebilme fırsatı bulan gençlerimizi görünce de mutluluk duyuyoruz. Çünkü orada yaşayan gençlerimizin de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile ilgili bilgi sahibi olmaları gerekir. Bunu görerek, bu topraklara gelerek, yaşayarak öğrenmeliler. Tabi yurtdışında yaşayabilirler ama kökleri itibari ile Türk kimliğini benimsemişlerse, bu kimliğin nasıl oluştuğunu da anavatanlarına gelerek hafızalarına yerleştirmeleri lazım.”

Gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Gökhan, kendilerine Çanakkale Belediyesi’nin çalışmaları ve kent hakkında bilgiler verdi. Almanya’dan gelen gençler ve aileleri, ziyaret sonunda Başkan Gökhan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!