Ayvacık'ta 'Minik Eller' resim sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ayvacıkta Minik Eller resim sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 18:52

Ayvacık'ta 'Minik Eller' resim sergisi açıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, ortaokul öğrencilerince hazırlanan 98 eserin yer aldığı 'Minik Eller' resim sergisi açıldı.

Ayvacık Belediye Başkanlığı Ek Hizmet Binasının alt katındaki sergi salonunda açılan Ümmühan Hatun Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 'Minik Eller' karma resim sergisinde, 65 öğrencinin hazırladığı 98 eser sergileniyor. Akrilik boya tabloları, grafik çalışmalar, kağıt kırma sanatı, guaj boya, pastel boya, kuru boya ve kara kalem çalışmaları ile yöresel el sanatlarından etamin işlemelerin yer aldığı sergi 6 gün boyunca açık kalacak.

Serginin açılışını Ayvacık Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ünal Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kahraman Şık ve Ümmühan Hatun Ortaokulu Müdürü Erman Özkan yaptı. Resim sergisini gezen Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, daha önce hiç resim eğitimi almamış öğrencilerin yaptığı resimleri ilgiyle inceledi. Öğrencilerden resimlerle ilgili bilgi alan Başkan Şahin, "Bir yıl gibi kısa bir sürede alınan eğitimle ortaya konan eserleri hayranlıkla izliyorum. Her biri çok güzel ve çok değerli. Ben buradan şunu dile getiriyorum. Yapılan bu eserleri daha çok insanın görmesini istiyorum. Sergiyi açmakla kalmasın. Katılım ne kadar yüksek olursa bu eserleri yapan çocuklarımızın şevki ve morali yüksek olur" dedi.

Resim öğretmeni Rukiye Korol, öğrencilerin bir yıl boyunca sergide sunulan eserleri büyük bir özveri ile yaptıklarını belirterek, "Çocuklarımızın minik elleriyle hazırladıkları bu çalışmaları Ayvacık halkı ve misafirlerimizin beğenisine sunmaktan gurur duyuyorum. Açılışımızda bizi yalnız bırakmayan ve sergi salonunu bize açan Belediye Başkanımız Mehmet Ünal Şahin'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İpek YAVAŞ/AYVACIK(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!