Yıldırım’da özel çocuklara özel ilgi

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım’da özel çocuklara özel ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 11:40

Yıldırım Belediyespor, spor tesislerinden herkesin eşit olarak faydalanabilmesi, ilçedeki her bireyin spor yapabilmesi için özel organizasyonlar düzenliyor. Yıldırım’da yaşayan özel çocuklar da özel hocalar eşliğinde spor yapma imkanı buluyor.

Haberin Devamı

YILDIRIM Belediyesi, ilçeyi “spor kenti” yapmak için hem tesisleşmeye önem veriyor, hem spor faaliyetlerine her gün yenilerini ekliyor. Büyük-küçük pek çok spor tesisi ilçede faaliyete geçerken, amatör branşlarda da binlerce genç spor yapıyor. “Herkes spor yapmalı” parolasıyla hareket eden Yıldırım Belediyesi, tesislerini de bu doğrultuda inşaa ediyor. Pek çok branşta adeta milli takımların altyapısı olan Yıldırım Belediyespor, özel bireylere yönelik çalışmalarıyla da fark ediliyor. Özellikle küçük yaştaki özel çocuklar, tesislerde kendileri için oluşturulan alanda uzman eğitmenler eşliğinde spor faaliyetlerini yürütüyor. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde hem özel çocuklara hem de ailelere psikolojik anlamda destek veriliyor.

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN HER TÜRLÜ BAŞARIDAN KIYMETLİ

YILDIRIM Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, spor tesislerini daha fazla madalya kazanmak için değil sporu toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak için açtıklarını söyledi. Spora ve gençlere yönelik yatırımlarının karşılığını aldıklarını anlatan Yılmaz, Yıldırım Belediyesporlu sporcuların neredeyse her hafta bir ulusal veya uluslararası müsabakadan kupa ve madalya ile döndüğünü anlattı. Yılmaz, “Ama bu özel çocuklara yönelik çalışmalarımızı her türlü madalyadan, başarıdan kıymetli görüyoruz. Özel çocukların alnından akan tek damla ter bile her türlü başarının üzerinde. Onların yüzünde gördüğümüz küçücük bir tebessüm, yaptığımız her yatırıma değer” değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım’da özel çocuklara özel ilgi

BAŞLARDA ZOR GELENLER, ALIŞTIKÇA İSTEYEREK GELİYOR

ÖZEL eğitimli antrenörler, belirli branşlarda bire bir ilgilendikleri özel çocuklara spor yaptırıyor. Antrenör Recep Özmen, özel çocuklarla çalışmanın çok zor olduğunu söyledi. “Zor ama bir o kadar da mutluluk verici” diyen Özmen, hiç konuşmayan başlarda diyalog kuramadıkları pek çok özel çocuğun antrenmanlara gide gele fark edilir gelişim gösterdiğini, iletişime daha açık hale geldiğini belirtti. Başlarda ağır giden öğrenim sürecinin bir süre sonra çok hızlandığını aktaran Özmen, “Çocuklar bize alıştıkça, güvendikçe kendilerini daha fazla spora veriyorlar, istediklerimizi yapmaya çalışıyorlar. Başlarda zoraki gelen çocuklar, ilerleyen süreçte isteyerek geliyorlar” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL ÇOCUKLAR SPOR YAPARAK TOPLUMUN İÇİNE KATILMALI

ANTRENÖR Özmen, herkesin bir spor branşına bir ilgisinin yeteneğinin bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Önemli olan doğru kişiyi doğru sporla buluşturmak. Durum özel çocuklar için de aynı. Bire bir çalışıyoruz çünkü biz onların içindeki cevheri, yeteneği keşfetmeye çalışıyoruz. Bazen bir iki haftada gelişim gösteriyorlar, bazen aylar sürüyor. Ama sonuç hep istediğimiz gibi oluyor. Elbette bu başarıda velilerin de rolü çok büyük. Çünkü onlar ısrarcı olmasa, evlatlarını ısrarla getirmese bunu başaramayız. Yıldırım Belediyespor olarak bence çok önemli bir çalışma yürütüyoruz. Herkes spor yapmalı ama özel çocuklar daha fazla yapmalı, daha fazla toplumun içine katılmalı.”

Haberin Devamı

ÇOCUĞUM ÇOK BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ

İSMİNİN açıklanmasını istemeyen özel bir çocuğun annesi de Yıldırım Belediyesi’ne şükran borçlu olduklarını anlattı. Özel çocuklarla ilgilenmenin çok zor olduğuna işaret eden anne, şöyle devam etti: “Günümüzün neredeyse tamamı çocuklarımızla geçiyor. Ama evde ve sokakta onlarla birlikte yapabileceğimiz aktiviteler kısıtlı. Yıldırım Belediyespor’un bu hizmeti hem bizi hem evlatlarımızı çok mutlu etti. Bu zorlu süreci başarı ile atlatabilmemiz için Yıldırım Belediyesi’nin profesyonel ekipleri ile bizlere de psikolojik destek de sağlıyor. Buraya gelmeye başladığımızdan beri çocuğum çok büyük gelişim gösterdi. Artık daha mutlular, yüzleri daha çok gülüyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Antrenörlerimize de Yıldırım Belediyespor yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum.”

BAKMADAN GEÇME!