Güncelleme Tarihi:
MAKİNE SİPARİŞLERİ VERDİK
Dilekpor Yalıtım ve Ambalaj Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Soner Arslan, ana faaliyet konusu EPS straforda makine parkurunu genişlettiklerini söyledi. Zeminden ısıtma levhasına yatırım yaptıklarını belirten Arslan, bir olan enjeksiyon makine sayısını, 5’e çıkardıklarını açıkladı.
Bu yıl iki yeni enjeksiyon hattı için yatırım planı yaptıklarını söyleyen Arslan, “Pandemi nedeniyle bu yatırımımızı askıya almıştık. Haziran ayında normalleşmenin başlaması ile siparişlerimizi verdik. Ekim ayı itibariyle iki hattımızı devreye alacağız” şeklinde konuştu.
2022’DE ENTEGRE ALÇI TESİSİ
Yatırım planlarından bahseden Arslan, Bursa’da alçı yatırımı için geçen yıl bir hamle gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanda torba alçı üretimine başladık. Bugün gelinen noktada yüzde 90 verimlilikle üretimimizi gerçekleştiriyoruz. 2019 yılında torba alçı ve alçıpan plaka projemizin ilk etabını hayata geçirdik. Pandemi ile beraber tesisin kalan kısmını askıya almıştık. Yeni normal ile birlikte yatırımımızı tekrar gündemimize aldık. Sivrihisar’da 75 dönüm yer tahsisi yaptık. İlk etabı 10 bin metrekare olmak üzere projenin ilk kısmı için start verdik. Alçı tesisi 3 etaptan oluşacak. 2022 yılında tesisimizi devreye almayı planlıyoruz” diye konuştu.
PİYASAYI HAREKETLENDİRDİ
İnşaat sektöründe en önemli konulardan birinin düşük faiz oranları ile devletin konut alıcılarının desteklenmesi olduğuna dikkat çeken Arslan, bu alanda yapılan düzenlemelerin konut satışlarını arttırdığını ve piyasayı hareketlendirdiğini kaydetti. Bunun sürmesi halinde 2021’de konut satışlarının devam edeceğini dile getiren Arslan, bu durumun piyasaya da yansıyacağını savundu.
FARKLI BAKIŞ AÇISI GETİRDİ
Pandemi sürecinde farklı ürünlere de yöneldiklerini belirten Arslan, gıda kutuları yapmaya başladıklarını söyledi. Bu dönemde çalışma prensipleri ile ilgili de düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Arslan, “Çalışma sisteminde değişiklik yaptık. İletişimimizi elektronik ortamda gerçekleştirdik. Online toplantılarla, maillerle koordinasyonu sağladık. Zamandan, mekandan tasarruf ettik. Bu durum bize farklı bir bakış açısı getirdi” diye konuştu.
ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ
Türkiye’de tüketim olduğu kadar üretime de odaklanılması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Üretimin yanı sıra ihracatı da ne kadar çok artırabilirsek, ülke ekonomisine de o denli katkı olur. Bizde satışımızın kayda değer miktarını yakın bölgeye satıyoruz. Irak, Filistin, Bulgaristan’a satış yapıyoruz. Üreticinin desteklenmesi, ekonomiye olumlu katkı sağlar” dedi.
TÜRKİYE SÜRECİ İYİ YÖNETTİ
Pandemi döneminde bir duraklama yaşadıklarını ifade eden Arslan, hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Türkiye’nin pandemi sürecini iyi yönettiğini belirten Arslan, “Yeni normalleşmeye bu nedenle hızlı girdik. Ekonomide iyileşmenin devam edeceğini, büyüme oranının yukarı yönlü olacağını düşünüyorum. Yüzde yarım veya bir gibi bir öngörü var. 2021’de bunun daha yukarı ivmeli olacağını düşünüyorum. Yatırımlarımız önümüzdeki yıllarda devam edecek” dedi.