Güncelleme Tarihi:
ÖNERİLER İLETİLDİ
İhracattaki bu sıkıntıların atlatılabilmesi için tarafların hazır olması gerektiğini vurgulayan Tunakan, “Örneğin İtalya’ya tekstil ürünü ihraç eden üyelerimiz vardı ama karşı ülke ve alıcı firma kapalı olunca bir şey yapılamadı. Bu meseleleri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yapmış olduğumuz online toplantılarda da dile getirdik. Bu sürede BALKANTÜRKSİAD olarak üyelerimiz ile sürekli irtibat halinde olduk. Yaşananları BTSO başta olmak üzere online yapılan yönetim kurulu toplantılarımıza katılan milletvekillerimize da aktardık. Çözüm yollarına ilişkin önerilerimizi ilettik” diye konuştu.
BÜTÜN HAREKET ETMELİ
Üretimin belirli oranda da olsa devamını sağlamak için kısa çalışma ödeneği, ücretli izin gibi devletin sağladığı olanaklardan üyelerin faydalanmasını sağladıklarını belirten Tunakan, üyeleri arasındaki işbirliklerinin devamlılığını sağlamak adına iş geliştirme toplantılarına hiç ara vermediklerini anlattı. Dernekteki çalışma gruplarının kendi aralarında sürekli online toplantılar yaptıklarını da ekleyen Tunakan,”Bu sıkıntının ne kadar devam edeceği konusunda bir şey söylemek elbette mümkün değil. Dünya Ticaret Örgütü ve ülkemizde Sağlık Bakanlığının çalışmaları bize yol gösterecek. Bilhassa dış ticaret yönüyle ülkelerin bir bütün olarak hareket etmesi gerekiyor. Biz, bu meseleye her zaman umutla bakmak istiyoruz. Çünkü iş insanları her zaman umut içinde olurlar ve olmaları gerekir. Bu anlamda da umudumuzu koruyoruz” diye konuştu.
Sürekli olarak üyelerini bilgilendirdiklerini ve üretim anlamında diri tutabilmek için büyük bir çaba içinde olduklarını ifade eden Tunakan, “Şunu çok iyi biliyoruz ki ülkemiz bilhassa Avrupa pazarı için çok ciddi bir üretim üssü durumundadır. Salgından sonra Türkiye’nin önemi bir kat daha artacaktır. İşte bu nedenle ekonomik anlamda ülkemize ve Türk imalatçıları ile ihracatçılarına yeni fırsatlar söz konusu olabilecektir” dedi.