Veterinerler Kendilerine Yapılan Saldırıyı Kınandı

Güncelleme Tarihi:

Veterinerler Kendilerine Yapılan Saldırıyı Kınandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 17:33

MUSTAFA KEMALPAŞA VETERİNER HEKİMLER BASIN AÇIKLAMASI

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hayvan sevkleri esnasında kendilerine saldırı gerçekleştiğini iddia eden veterinerler, yapılan saldırıyı kınadı.
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hayvan sevklerinin yapılması amacıyla görevlendirilen veteriner hekimler, hayvan ticareti yapanlar tarafından taciz, hakaret ve tehditlere maruz kaldıklarını iddia etti. Tarım Orkam-Sen, TOÇ Bir-Sen, Türk Tarım Orman-Sen, Veteriner Hekimler Odası ve Veteriner Sağlık Tek. Derneği Bursa şubeleri, ortak basın açıklaması ile yaşanan saldırıyı kınadı. Mustafakemalpaşa Kaymakamlık binası önünde toplanan kalabalık adına konuşan TOÇ Bir-Sen 10 No’lu Şube Başkanı Lütfü Günerigök, “Hepimizin bildiği gibi ülkenin birçok illinde sağlık çalışanlarına yönelik olarak şiddet haberlerini duymaktayız. Bu şiddet kimi sağlık çalışanlarının maalesef ölümüyle dahi sonuçlanmıştır. Mustafakemalpaşa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde verilen görevleri layıkıyla yapmaya çalışan hayvan sağlık personeli de benzer şiddete maruz kalmakta ölümle tehdit edilmektedir. Hayvan sevklerinde yasaların verdiği yetkiyi kullandıkları için 5996 sayılı Hayvan Sağlık Zabıtası ve Veteriner Hizmetleri Kanunu’na uymayanlara izin vermedikleri, yalnızca görevlerini yerine getirdikleri için kimi hayvan ticareti yapan şahıslar tarafından tehdit edilmektedirler. Bu tehditler sebebiyle personelin çalışma şevki kırılmış, psikolojileri bozulmuştur” dedi.
“İLÇE EKONOMİSİ ADINA ÖNEMLİ BİR GÖREVE İMZA ATIYORLAR”
İlçede aylık ortalama bin büyükbaş ve 300 küçükbaş hayvan sevkinin gerçekleştiğini ifade eden Lütfü Günerigök, veteriner hekimlerin ilçe ekonomisi açısından önemli bir görevi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Günlük yaklaşık 10 araç kanatlı hayvan sevki raporu ve 10 araç yumurta sevk raporu yazılmaktadır. Bunun yanında günlük 10 araç hayvansal ürün karkas raporu da mezbahada düzenlenmektedir. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde personelimiz iş bırakma eylemi yapacaktır. Daha da ötesi Hayvan pazarlarında görev yapan arkadaşlarımız can güvenlikleri olmaması sebebiyle ilçeden tayin olmayı düşünmektedir. Bu durum ilçe ekonomisine de bir kayıp anlamına gelmektedir” diye konuştu.
“ÖNLEMLERİN ALINMASI İÇİN BİR CAN KAYBETMEK Mİ GEREKİYOR?”
Gereken önlemlerin bir an önce alınması için yetkililere seslenen Günerigök, “Burada önlemlerin alınması için bir can kaybetmek mi gerekiyor? Arkadaşlarımıza bu tehditleri yapanları kınıyor, buradan ilçe kaymakamını, ilçe emniyet müdürünü görevlerini yapmaya çağırıyoruz. İlçede asayişi sağlamak bu makamların görevidir. Hayvan pazarında sürekli olarak Ekip görevlendirmelerini testi kırılmadan bir insanımızın canı yanmadan önlem almaları gerektiğini söylüyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!