Güncelleme Tarihi:
BURSA, (DHA) - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, tekstil sektörünün gücünü geleceğe taşımak amacıyla uzun yıllardan bu yana çaba harcadıkları Moda Tasarım Bölümü’nün önümüzdeki yıldan itibaren Uludağ Üniversitesi bünyesinde açılacağını açıkladı.
BTSO’nun tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin bulunduğu 13 ve ağırlıklı olarak perakende sektör temsilcilerinin yer aldığı 14’üncü meslek komitelerinin ‘Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı’ Bursa Teknoloji Ar-Ge ve Koordinasyon Merkezi’nde (BUTEKOM) gerçekleştirdi. Meclis ve komite üyelerinin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, komite ve konsey çalışmaları doğrultusunda hayata geçirdikleri çalışmaların tüm Bursa’ya ortak fayda sağladığını ifade etti. Söz konusu projeler arasında bulunan BUTEKOM’un da yaklaşık 50 milyon TL’lik yatırımla sektörlerin hizmetine sunulduğunu belirten İsmail Kuş, tekstil ve teknik tekstil, ileri kompozit malzemeler ve nano teknoloji alanlarında hazırlanan mükemmeliyet merkezlerinin Bursa’nın üretimdeki gücüne güç katacağını kaydetti.
“PROJELERİMİZ KAR TOPU GİBİ BÜYÜYOR”
BTSO’nun kent ekonomisinin gelişimi ve uluslararası alanda rekabeti adına kümelenme ve Ur-Ge projelerini hayata geçirdiklerini hatırlatan İsmail Kuş, “Projelerimiz kar topu gibi büyüyerek yoluna devam ediyor. İlk Ur-Ge projelerimizden biri olan bebe – çocuk konfeksiyonunda sektörümüzün ihracatı yüzde 17 artarken, Ur-Ge üyesi firmalarımızın ihracatı yüzde 116’ya yükseldi. Bebe – çocuk konfeksiyonu sektöründe yakaladığımız başarı diğer sektörlerimiz için de örnek oldu. Başta tekstil ve gıda olmak üzere diğer sektörlerimiz için de alım heyeti organizasyonlarımızı başlattık. Ticari Safari Projemiz kapsamında son 3 yılda 10 bin yabancı alıcıyı Bursa’da üyelerimizle buluşturduk. Gelen heyetler, sadece üretici kesime değil, tüm sektörlerimize fayda sağlıyor” dedi.
“SEKTÖRÜMÜZÜ GELECEĞE TAŞIYACAK”
Bursa’nın asırlara dayanan bir tekstil geleneğine sahip olduğunu belirten İsmail Kuş, sektörün gücünü geleceğe taşımak adına uzun yıllardan bu yana talep ettikleri ‘Moda Tasarım Bölümü’nün Yükseköğretim Kurulu’ndan gerekli onayı aldığını açıkladı. Uludağ Üniversitesi bünyesinde eğitim – öğretim hizmetine önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını ifade eden İsmail Kuş, “Üniversite- sanayi işbirliğini slogandan uygulamaya geçirdik. Bursa Teknik Üniversitemiz ve Uludağ Üniversitemiz ile yaptığımız işbirliklerinin somut faydalarını da görmeye başladık. Bunlardan biri de uzun yıllardan bu yana talep ettiğimiz Moda Tasarım Bölümü’müz oldu. Moda Tasarım Bölümü’nün sektörümüze ve Bursa’mıza kazandırılmasındaki ilgileri ve destekleri nedeniyle Uludağ Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a ve sektörümüzün beklentilerini karşılayan YÖK’e şahsım ve Bursa iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Moda Tasarım Bölümü’nden yetişecek öğrencilerimiz, sektörümüzün nitelikli büyümesine büyük katkı sağlayacak. Tekstil sektörümüze ve Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“BTSO İHRACATIN YOLUNU AÇTI”
BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mesut Okyay da Türkiye’nin katma değerli üretim ve ihracat hedeflerinde tekstil ve konfeksiyon sektörünün lider bir rol üstlendiğini söyledi. BTSO’nun firmaların Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve Ur-Ge projeleriyle firmalara ihracatın yollarını açtığını belirten Okyay, “Birçok firma, kente gelen alım heyetleri ve yurt dışı fuar organizasyonlarıyla ihracat yapmaya başladı. Moda Tasarım Bölümü ve BUTEKOM gibi örnek bir merkez de sektörümüze ve şehrimize büyük değer katacak. Yoğun çalışmalarıyla firmalarımıza vizyon kazandıran ve sektörümüze ivme kazandıran Oda’mızın değerli Başkanı ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
BUTEKOM BİNASINI GEZDİLER
Toplantıya BTSO Meclis Üyeleri Adem Çolak, Serdal Gülmez ve Metin Şenyurt; 13. Meslek Komitesi Başkanı Rıdvan Hatipoğlu ve 14. Meslek Komitesi Başkanı Enver Koç ile 100’ü aşkın komite üyesi katıldı. Toplantının başında BUTEKOM binasını gezen komite üyeleri, toplantıda da sektörleriyle ilgili çalışmaları değerlendirdiler.
FOTOĞRAFLI