Ustaoğlu: Sanatçı manevi destek görürse motivasyonu artar

Güncelleme Tarihi:

Ustaoğlu: Sanatçı manevi destek görürse motivasyonu artar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 12:45

Ustaoğlu: Sanatçı manevi destek görürse motivasyonu artar

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - “BAŞKA Sinema” kapsamında Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide sinema meraklıları ile buluşan Tereddüt filminin ödüllü yönetmeni Yeşim Ustaoğlu, yerel yönetimlerin sanata desteğinin çok önemli olduğunu belirtti. Ustaoğlu, “Sanatçının arkasında manevi desteği görmesi daha iyi motivasyon sağlar” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin Bursa’ya taşıdığı Başka Sinema Film Gösterimleri sinema meraklılarını yeni yapımlar ve yönetmenleriyle buluşturmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi, Başka Sinema kapsamında bu defa Tereddüt filminin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu’nu ağırladı.

Konak Kültürevi’nde önce Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş, Okan Yalabık, Serkan Keskin, Sema Poyraz’ın rol aldığı ödüllü yapım Tereddüt filminin gösterimi yapıldı. 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin

‘Uluslararası yarışma’ alanında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan filmin gösteriminin ardından da Yönetmen Yeşim Ustaoğlu düzenlenen söyleşiye katıldı. Büyük ilgi gören söyleşide Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Aysel Okumuş yer aldı.

“YEREL YÖNETİMLERİN SANATA DESTEĞİ ÖNEMLİ”

Yerel yönetimlerin sanata verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirten Yeşim Ustaoğlu, “Yerel yönetimlerin desteği her açıdan çok değerli. Toplumlar sanatla iç içe olduğunda dünyayı daha iyi anlar ve ilişkiler kurar. Her zaman her ortamda iyi çalışmalar çıkabilir. Sanatçı yetiştiği yerden beslenir ama arkasında manevi desteği görmesi daha iyi motivasyon sağlar” diye kaydetti.

“OYUNCU YÖNETİMİ SİHİRLİ İLİŞKİ BİÇİMİ”

Filmlerinde izleyicinin bakış açısına çok önem verdiğini kaydeden Ustaoğlu, Tereddüt filminin başarısı ve gördüğü ilgiden mutlu olduğunu ifade etti. Filmin bir yandan kadın olma hallerini, kadın-erkek ilişkisini, aile kurumunun sorumluluklarını ve ihmallerini sorgularken, diğer yandan da travma mağduru olan birinin hem psikolojik hem de adli süreçte yaşayabileceği sorunları tartıştığını kaydeden Ustaoğlu, dünya sinemasını yakından takip ettiğini de vurguladı.

Çağrışım filmleri yapmayı çok istediğini söyleyen ünlü yönetmen, çalışmalarında bütünlüğe önem verdiğini de kaydetti. Oyuncu yönetiminin sihirli ilişki biçimi olduğunu belirten Ustaoğlu, “Oyuncuların karakter yoğunluğunu kavraması çok önemlidir. Canlandıracakları karakterin hissine kapılmaları performansı artırır. Çekimler sırasında oyuncuların kendi içlerinde yaşadıklarını ortaya çıkarmayı çalışırım. Oyuncunun karakteri benimsemesi çok önemlidir. Zor ve detaylı bir sahneyi bazen bir kere de çekersiniz ve bu yönetmeni çok şaşırtır” dedi.

Türkiye’nin göç olgusu yaşayan bir ülke olduğuna değinen Ustaoğlu, “Ülkemizde insanlar sürekli bir yerden bir yere göç ediyor. Bir yerden bir yere giderken neleri kazanıyor neleri kaybediyoruz ona bakarım. Ben de gitme gelmeleri çocukluğumdan bu yana çok yaşadım. Bunu filmlerimde zaman zaman yansıtıyorum” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Aysel Okumuş, Ustaoğlu’nu kutlayarak, Başkan Mustafa Bozbey adına çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!