Üniversiteli abla ve ağabeylerinden köy çocuklarına yardım köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli abla ve ağabeylerinden köy çocuklarına yardım köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 11:13

- Köy okullarına kütüphane kurmak ve öğrencilerine destek olmak amacıyla başlatılan "Ülkem İçin Değer Projesi", şimdiye kadar 3 ilde uygulandı - Çalışmalar kapsamında iller ikili eşleştirilip üniversitelerin öğrenci topluluklarınca karşılıklı yardımlar ulaştırılarak köy çocuklarına destek olunuyor - Projenin Bursa Temsilcisi Kaya: "Bu sene 22 ilimize ulaşmayı düşünüyoruz ama bunu 4 yıl sürdürüp Türkiye'nin 81 iline yardımlarda bulunmayı hedefliyoruz"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - MUSTAFA YILMAZ - İstanbul Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Üniversite Konseyince hayata geçirilen "Ülkem İçin Değer Projesi" kapsamında iller ikili eşleştirilip köy okullarında öğrencilerin ihtiyaç duyduğu malzemeler, üniversiteliler tarafından gönüllülük esasıyla toplanarak ulaştırılıyor.

Şimdiye kadar Çanakkale, Kars ve Şanlıurfa'da bazı köy okullarına yardımlarda bulunan gönüllü öğrenciler, projeye desteği artırıp 4 yılda 81 ile ulaşmayı hedefliyor.

Projenin Bursa Temsilcisi Semra Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde eğitim seferberliği oluşturmak amacıyla çıktıkları yolda, çalışmalarına şimdilik 22 üniversiteden öğrenci topluluklarının katıldığını söyledi.

Köy okullarındaki yardıma muhtaç çocuklarla abla-kardeş ve ağabey-kardeş ilişkisi kurarak bir, bütün ve büyük olduklarını simgelemek istediklerini vurgulayan Kaya, söz konusu öğrenci topluluklarının, ikişerli olarak iller arasında eşleştirildiği bilgisini verdi. Bu eşleştirme sonucu şimdiye kadar Çanakkale, Kars ve Şanlıurfa'daki bazı köy okullarına yardımlarda bulunulduğunu dile getiren Kaya, Uludağ Üniversitesi Genç Eğitimciler Topluluğu olarak Sivas'ta bir okula kütüphane kurulmasının yanı sıra bina onarımı, sıra, okul tahtası gibi konularda destek olacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

Kaya, projenin yurt çapına yayılmasını ümit ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sivas'taki arkadaşlarımız gelirken, köy okulumuz için kitaplarını, çantalarını, oyuncaklarını getiriyor. Biz de giderken götürüyoruz. Bize belediyelerimiz, özel okullarımız, kurumlarımız ve meslek liselerimiz destek oldu. Okulumuzun sıraları konusunda Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden destek aldık. Oradaki hocalarımız bize okulun sıralarını, mobilya bölümlerinin yapabileceğini söyledi. Sadece tahta istemiştik ama sonradan bize yeni sıralar, tahtalar, askılar ve panolar yapacaklarını söylediler. Ayrıca hocalarımızdan biri, bize arkadaşının bilgisayarını hediye etti. Bilgisayar hayalimiz yoktu çünkü okulumuzun sobası, sırası, tahtası yoktu. Bu bizim için bulunmaz bir mutluluk. Boya konusunda yine bir meslek lisemiz yardımcı oldu. Soba, kömür, kırtasiye malzemeleri, belediyelerce karşılandı. Sivas'tan Bursa'ya gelecek arkadaşlarımız için ayrıca bir kültür gecesi düzenlenecek."

Haberin Devamı

- "Bir, bütün ve büyük olduğumuzu göstermek istiyoruz"

Projenin sürdürülebilirliğinin, yardımların devam etmesine bağlı olduğunu aktaran Kaya, ulaşmaya çalıştıkları hedefler hakkında bilgi verdi.

Sadece köy okullarına gidip yardımları ulaştırmayı değil, projenin devamlılığını istediklerini bildiren Kaya, "Bu sene 22 ilimize ulaşmayı düşünüyoruz ama bunu 4 yıl sürdürüp Türkiye'nin 81 iline yardımlarda bulunmayı hedefliyoruz. Zaten bir olduğumuzu, bütün olduğumuzu, büyük olduğumuzu göstermek istiyoruz. Büyüklüğümüz ve gücümüz, farklılıklarımızdan kaynaklanıyor. Ülkemiz için bir şeyler yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaya, proje çerçevesinde bundan sonra ilk yardımların, Bursa ile Sivas'ın yanı sıra Konya ile Malatya, Afyonkarahisar ile Kahramanmaraş arasında sağlanacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!