Uludağ’da bilimsel festival

Güncelleme Tarihi:

Uludağ’da bilimsel festival
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 14:14

Uludağ’da bilimsel festival

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) – GÖKYÜZÜ tutkunlarını Uludağ’da bir araya getiren ve 3 gün süren ‘ASTROFEST 2017’ renkli görüntülerle son buldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve bilimi gençlere sevdirmek hedefiyle projelendirdiği Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM), gökyüzü tutkunlarını Uludağ’da buluşturduğu prestij etkinliği ASTROFEST 2017 renkli görüntülerle sona erdi.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen ve 3 gün boyunca aklı gece gündüz bilimde olan gökyüzü tutkunlarını Uludağ’da buluşturan etkinlik rekor katılımla gerçekleştirildi. NASA, TÜBİTAK, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ulrecht Üniversitesi gibi bilim dünyasına yön veren kuruluşlardan gelen, alanında uzman onlarca profesyonelin sunumlarıyla destek verdiği festivalin ikinci gününde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Astronomi Uzmanı Dr. Bülent Yaşarsoy,  astronomide yeni keşifleri anlattı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Hüdaverdi’nin ‘Uzay Çöplüğü’ sunumu ilgi görürken, ‘Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı’ ödülünün sahibi Fizik Yüksek Mühendisi Yazar Taşkın Tuna, ‘Uzayın Fiziksel Özellikleri’ sunumu ile bilinmeyen sonsuzluğa pencere araladı.

Etkinliğin son konferansını ise Suriyeli Kozmonot Muhammed Ahmet Faris verdi. ‘Uzay: Sonsuzluğun Hikâyesi’ sunumuyla katılımcıları uzay yolculuğuna ilişkin bilgilendiren Faris, uzayda geçirdiği 7 gün, 23 saat 8 dakikayı en ince ayrıntılarıyla bilimseverlerle paylaştı. ‘Sovyetler Birliği Kahramanı’ ve ‘Lenin Nişanı’na layık görülen, Hafız Esad’ın elinden ‘Suriye Kahramanı’ nişanı alan ve ülkesinde çıkan savaşın ardından Türkiye’ye sığınan Faris, katılımcılar tarafından soru yağmuruna tutuldu.

ALTEPE’DEN PLAKET

Vokalemun grubu ise verdiği konserle etkinliğe renk katarken, ASTROFEST 2017’yi takip eden bilimseverler, festivalin son gününde de TRT’de yayınlanan ‘Doğadaki İnsan’ programının yapımcısı, Doğa Bilimci Serdar Kılıç ile Uludağ’ı keşfe çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ömrünü doğaya adayan yurt içi ve yurt dışında birçok yayına imza atan Kılıç’a etkinliğin sonunda İznik çinisi plaket verdi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin mobil planetaryumunu da inceleyen Başkan Altepe, Bursa’nın bilim toplumu olması yolunda örnek çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. ASTROFEST 2017, Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin etkinlik ve gösteri ekibi ‘Bilim Avcıları’nın renkli gösterisi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!