IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 11:07
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. YUSUF ULCAY: TEKNOPARK, APARTMAN GİBİ YÖNETİLMEZ
Teknopark’ı ulusal ve uluslararası arenada pazarlamak için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Buradaki kiracılardan kira alarak, eksiklerini gidererek Teknopark’ı yönetmek apartman yöneticiliğinden bir farkı kalmaz" dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, BTSO Bilişim Konseyi Başkanı ve Meclis Üyesi Osman Akın ile 4. Meslek Komitesi üyeleri, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti. Göreve geldiği günden itibaren üniversite bünyesinde hizmet veren Teknopark’ı ulusal ve uluslararası arenada pazarlamak için projeler ve girişimler başlattıklarını açıklayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Biz ilk günden itibaren Teknopark’ı nasıl pazarlarız diye düşünüyoruz. Bu konuda girişimlerimiz de var. Bizim bünyemizde bu alan için 560 dönümlük yerimiz var. Burasını belli büyüklüklerdeki pilot tesisler olarak planlamamız lazım. Yatırımcının ihtiyacına cevap verecek projeler gerekiyor. Bu projeleri de doğru çizdirmemiz gerekiyor. Bursa’nın içerisinde üniversite bünyesinde pazarlayacağımız doğru bir projeye ihtiyacımız var. Teknopark’ı kiracıların gelirleri ile geçinen yapıdan kurtarmak lazım. Bunu yapmazsak yürütemeyiz. Buradaki yapı, bunca yatırım kira toplamak için değil. Hizmeti kendisi veren, üreten ve kazanan bir yapı oluşturmamız gerekiyor. Kendi ekosistemini kurmamız gerekiyor ki firmalar gelsin. Firmalar geldiğinde de yatırımların tamamlanması gerekiyor. Teknopark’ın içerisine bu tür yatırımlar yapılabilirse cazip hale gelir. Yoksa apartman yöneticisinden öteye geçemeyiz. Kira toplar, eksikleri giderir ve başka bir işe karışmayız. Teknopark’ı geleceğe hazırlayacak fikirlerimiz hazır. Bu fikirlerimizi yönetimde olduğum ikinci altı ay içerisinde projelendirmek ve yatırımcılara sunmak istiyorum. Artık eyleme geçmek gerekiyor. En kısa sürede de bu konuda bir şeyler yapacağız. Ayrıca, Uludağ Üniversitesi’ne Bilgisayar Mühendisliği Bölümü açarak, sektörün nitelikli insan kaynağı ihtiyacına da cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.
BTSO olarak oluşturdukları meslek komitelerinin aktif faaliyet göstermeleri adına çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, ağırlıklı olarak bilişim firmalarının oluşturduğu 4. Meslek Komitesi’nin de bu kapsamda yapıcı projeler ortaya koymak adına çalıştığına işaret etti. Komite üyelerinin kent dinamikleri ile bir araya gelmeleri adına ziyaretler düzenlediklerini kaydeden İlker Duran, “Teknopark, ULUTEK ve Teknoloji Transfer Ofisi hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirmek istiyoruz. BTSO olarak bilişim ve teknoloji alanlarında Bursa’ya değer katacak her türlü projenin yanında yer almaya özen gösteriyoruz. Bilişim komitesi olarak Bursa için 75 milyar dolarlık bir ihracat hedefi koyduk. Yüksek teknoloji ile üretim gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunuyoruz. Bu amaçla sektörümüze ve kentimize katkı koyacak her türlü projeye destek vermeye hazır olduğumuzu iletmek istiyoruz. Bugün sizlere Bilgisayar Mühendisliği Bölümü açtığınız için özel bir de teşekkür etmek istedik. Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda hizmet verecek böyle bir bölümü Bursa’ya kazandırmak kentimize faydalı bir hizmet olmuştur” diye konuştu.