Güncelleme Tarihi:
BURSA,(DHA)- BURSA Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Avrupa Birliği’nin desteklediği bir projeyle organik yumurta ve organik piliç eti üretimine başlıyor. Proje sonucunda elde edilecek sonuçlar organik üreticileriyle paylaşılarak bu üretim kolunun geliştirilmesi sağlanacak.
Türkiye, İsveç, İtalya, Danimarka, Hollanda, Polonya ve Belçika’nın da ortak olduğu organik tavukçuluk projesine, ‘Avrupa Uluslararası Organik Gıda ve Tarım Sistemleri Araştırmaları Koordinasyonu-CORE ORGANIC COFUND’ 1 milyon 205 bin Euro destek verecek. Projeyle, Türkiye için en uygun organik tavuk genotipleri de belirlenecek. Projenin Türkiye ayağını, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın İpek ve Araştırma Görevlisi Arda Sözcü yürütecek. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Aydın İpek, AB’nin bu projesinin ülkemizde bu konuda yürütülecek ilk proje olduğunu belirterek, proje kapsamında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Çiftliği’ne 100 bin Euro değerinde altyapı yatırımı yapılacağını söyledi.
Uludağ Üniversitesi’nin 25 yıldır konvansiyonel üretim yapılmamış organik üretime uygun arazileri üzerinde, farklı dönemlerde olmak üzere bini yumurtalık bini de etçi toplamda 2 bin tavuk ile organik üretim 3 ay sonra başlayacak. Proje kapsamında elde edilecek organik yumurta ve piliç eti, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin mağazalarında satışa sunulacak.
FOTOĞRAFLI