IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 20:59
ABD’DE EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜREN EDA AKDEMİR, BAHAR TUBA FINDIK VE ESMA BİRİŞÇİ, HAZIRLADIKLARI BİRBİRİNDEN GÜZEL TÜRK YEMEKLERİYLE YABANCI ARKADAŞLARINI LEZZET YOLCULUĞUNA ÇIKARDI.
ABD’de eğitimlerini sürdüren Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi, hazırladıkları birbirinden güzel Türk yemekleriyle yabancı arkadaşlarını lezzet yolculuğuna çıkardı.
Bursa’dan ABD’ye giderek ColumbiaUniversity of Missouri’de doktora yapanEndüstri ve Üretim Mühendisi Esma Birişçi, Biyokimya Bölümü Doktora Öğrencisi Sakaryalı Bahar Tuba Fındık ve Giresunlu Eda Akdemir, Amerika’daki öğrencilere Türk
yemek kültürünü tanıttı.Yabancı arkadaşları için Türk mutfağının en güzel yemeklerinden örnekler hazırlayan Birişçi, Akdemir ve Fındık’ın mönüsünde ise kırmızı mercimek çorbası, dolma, karnıyarık, yoğurtlu kabak, patatesli börek, kısır, pişi ve cevizli baklava yer aldı.
Türk yemeklerinin tadını çıkaran ve Türkiye’deki yemek kültürü hakkında detaylı bilgiler alan Amerikalı öğrenciler, hayran kaldıkları lezzet yolcuğunun finalinde ise Türk Kahvesi’nin enfes tadını doyasıya çıkardı. Amerikalı öğrenciler, kendileri için Türk mutfağından örnekler sunan Eda Akdemir, Bahar Tuba Fındık ve Esma Birişçi’ye teşekkür ettiler.