Güncelleme Tarihi:
BURSA, (DHA) - DEPRESYONU yenen molekülü bularak bilim dünyasında önemli bir başarıya imza atan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Sinan Çavun ve Doç. Dr. M. Sertaç Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ziyaret etti. Prof. Dr. Çavun, deney hayvanlarıyla çalışmanın bitmek üzere olduğunu ve klinik çalışmasının başlayacağını söyledi.
Uludağ Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Sinan Çavun ve Doç. Dr. M. Sertaç Yılmaz, depresyonu yenen molekülü bularak, bilim dünyasında çok konuşulmaya başlandı. Yaklaşık 15 yıllık bir çalışmanın ürünü olan proje Avrupa Patenti de aldı. Yapılacak klinik çalışmalardan da olumlu sonuçlar alındığında molekül, tıp dünyasına sunularak tedavi için kullanılacak.
BOZBEY’DEN İNSANLIK ADINA TEŞEKKÜR
Bilimsel başarıları kamuoyunda geniş yankı uyandıran Prof. Dr. Sinan Çavun ve Doç. Dr. Sertaç Yılmaz, Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret etti ve çalışmalarını anlattı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ziyaret sırasında bilim adamları Prof. Dr. Çavun ve Doç. Dr. Yılmaz'a teşekkür etti.
Başkan Bozbey, "Yalnız Türkiye açısından değil dünya çapında insanlık adına önemli bir çalışma. Yılların birikimiyle Bursa’dan, Nilüfer’den dünyaya yayılacak bu başarı hepimizi gururlandırdı. Bundan sonra kurum olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.
KLINİK ÇALIŞMA BAŞLAYACAK
Prof. Dr. Sinan Çavun da 15 yıldır proje üzerinde çalıştıklarını ve deney hayvanları üzerindeki çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Yakında klinik çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Prof. Dr. Çavun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu süreç uzun ve maliyetli çalışma. Bu dönemde de başarılı sonuç alırsak, 3-5 yıl sonra dünyada sık görülen rahatsızlık için alternatif tedavi imkanı sağlamış olacağız. Bu hem kendimiz, hem de Türk bilimi adına olumlu bir çalışma olacak. Türkiye ve Avrupa’da patenti aldık. ABD’de de patent süreci devam ediyor. Onu da alırsak dünyada gerekli süreci tamamlayarak bu çalışmada söz sahibi olacağız. Bunun güzel tarafı da Uludağ Üniversitesi’nin ilk Avrupa Patenti olması."
Doç. Dr. M. Sertaç Yılmaz da klinik aşamasına geçip dünya çapında insan sağlığı için bu çalışmayı sunmayı çok istediklerini belirterek, Türk milleti ve hekimleri adına bu alanda ilke imza atmanın mutluluğunu yaşayacaklarını ifade etti.
Ziyaret sonra Başkan Bozbey, Prof. Dr. Çavun ve Doç. Dr. Yılmaz’ı kutlayarak çalışmalarından dolayı başarı plaketi verdi.
FOTOĞRAFLI