Güncelleme Tarihi:
BURSA, (DHA) – BURSA Endüstri Zirvesi kapsamında 250’ye yakın yabancı üretici ve ithalatçı firma yetkilisi, sektörleriyle ilgili BTSO üyesi firmalarla bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) kent ihracatına ivme kazandıran en önemli projelerinden ‘Ticari Safari’ tüm hızıyla devam ediyor. BTSO ve TÜYAP Bursa AŞ işbirliğinde düzenlenen ve 5 farklı sanayi sektörünü buluşturan ‘Bursa Endüstri Zirvesi’, Ticari Safari Projesi’nin yeni organizasyonuna da ev sahipliği yaptı. 250’ye yakın yabancı iş adamını Bursalı firmalarla buluşturan organizasyon, firmaların küresel arenada yeni iş ağları kurmasını sağladı.
SON İKİ YILDA 700 YENİ İHRACATÇI
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa’nın her alanda büyümesi ve kalkınması için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projeleriyle son iki yılda Bursa’ya 700 yeni ihracatçı kazandırdıklarına dikkat çeken Şener, “Bursa’ya yeni fuarlar kazandırırken, mevcut fuar organizasyonlarına da Ticari Safari Projesi ile yurt içinden ve yurt dışından önemli alım heyetlerini getirerek Bursa iş dünyası ile buluşturuyoruz. Bu görüşmeler neticesinde önemli iş birlikleri kuruluyor.” dedi. Katma değer oluşturmada en önemli sektörler arasında yer alan makine sektöründe yeni ihracatçılara ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Şener, “Makine sektörü ekonomimizin temel direkleri arasında yer alıyor. İhracatımızda yüzde 10’luk bir paya sahip olan sektörün rekabet gücünü daha da artırabilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Endüstri Zirvemiz ve bu kapsamda düzenlemiş olduğumuz alım heyetleri organizasyonu, firmalarımızın uluslararası pazarlardaki etkinliğini daha da arttırarak ekonomimizin büyümesini hızlandıracaktır.” diye konuştu.
SAFARİYE ÇIKAN FİRMALAR MEMNUN
İkili iş görüşmelerine katılan yerli ve yabancı firmaların temsilcileri de organizasyondan oldukça memnun ayrıldı. AG Makina adına görüşmelerde yer alan Ercan Mutlu, görüşmelerinin genel olarak oldukça verimli geçtiğini söyledi. Daha önce aktif ticaretlerinin olmadığı ülkelerdeki firmaların yetkilileriyle görüştüğünü söyleyen Mutlu, başarılı organizasyondan ötürü BTSO ve TÜYAP’a teşekkür etti. Poleks Makina yetkilisi İbrahim Polat ise 10 firma ile görüştüğünü ve görüşmeler neticesinde ileriye dönük olarak önemli iş birlikleri kurabileceklerine inandığını ifade etti.
TÜRK MAKİNE SEKTÖRÜ REKABETÇİ YAPISIYLA ÖNE ÇIKIYOR
Fas’tan ikili iş görüşmelerine katılan Satın Alma Yöneticisi Samira Mazzy, Türk makine sektörünün kaliteli ürünlere sahip olduğunu ve fiyatlarının da oldukça cazip olduğunu söyledi. Farklı alanlarda üretim yapan önemli firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiğini söyleyen Mazzy, “Türkiye’nin makine sektöründe üretim kabiliyeti çok üst düzeyde. Global pazarda İtalya ve Almanya gibi ülkelerle rekabet edecek güçte olduklarını düşünüyorum. Tüm diğer firmalara da bundan sonraki yıllarda fuara katılmalarını ve ikili iş görüşmelerinde yer almalarını tavsiye ediyorum.” diye konuştu. Cezayir’den fuara katılan firma sahibi Mohamed Belmadani ise makine sektöründe Bursa’nın gelişmiş teknolojilere sahip olduğunu ve yeni iş birlikleri kurabilmek adına görüşmelere katıldığını söyledi.
FOTOĞRAFLI