Tarihi ilçenin gelişimi için ne vaat ediyorlar?

Güncelleme Tarihi:

Tarihi ilçenin gelişimi için ne vaat ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 09:27

Sahil bandından yer alan tarihi ilçelerden Mudanya’nın en büyük sorunu olarak trafik ve otopark konusu öne çıkıyor. Mudanya’yı yönetmeye talip olan adayların çözmek için ilk sıraya koyduğu bu problemin dışında sosyal yaşam, deprem ve turizm ile ilgili birçok vaadi bulunuyor. İşte Mudanya için belediye başkan adaylarının vaatleri…

Haberin Devamı

YILDIZTEPE PROJESİ

Tarihi ilçenin gelişimi için ne vaat ediyorlar

Millet İttifakı CHP Mudanya Belediye başkan adayı Hayri Türkyılmaz, devam edenlerin dışında yeni projelerinin bulunduğunu söyledi. Yıldıztepe Projesi’nin bu dönem biteceğini açıklayan Türkyılmaz, yatırımın içerisinde kongre ve kültür merkezi, sinema salonu, hobi atölyesi, nikah ve sergi salonları, açık hava tiyatrosu, konser alanın yer alacağı arasta oluşturacaklarını kaydetti. Çay bahçeleri, kafeterya hediyelik eşya ve benzeri mağazalar, restoranlar, seyir terası, çocuk uçurtma alanı ve yeşil alanın da bulunacağını ekleyen Türkyılmaz, açık ve kapalı otopark, engelsiz bir alan meydana getireceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

ZÜBEYDE ANA ÇOCUK AKADEMİSİ

Tarihi ilçenin gelişimi için ne vaat ediyorlar

Zübeyde Ana Çocuk Akademisi Projesi’nin bitmek üzere olduğunu söyleyen Türkyılmaz, önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirileceğini açıkladı. Yangında zarar gören Çağrışan’daki alana Çocuk Meyve Ormanı kuracaklarını belirten Türkyılmaz, “Belediyemize ait 20 bin metrekarelik yer tespit ettik. Farklı bir çalışma yapacağız. Yabani meyveler, unutulmuş meyve türlerinin tamamının orada olacağını öngörüyoruz. Çocuklarımız birebir hem tanısın, hem bilgi sahibi olsun. Meyveleri burada kendileri koparacak, doğal hayatı orada yaşayabilecek” diye konuştu.

MUSTAFA KEMAL’İ GÖRECEKSİNİZ

Çocuklara yönelik trafik eğitim pisti alanlarının bulunduğunu ifade eden Türkyılmaz, bu alandaki çalışmalarla ehliyet alacak kadar bilgiye sahip olacaklarını söyledi. Türkyılmaz, “Mudanya’da nereden bakarsanız bakın Mustafa Kemal’i göreceksiniz diye bir sözümüz vardı. Atatürk silüetli ve sevdiği çiçeklerden oluşan bir bahçemiz var. Kompozisyonumuz şu, çocuklarımız için hem toprağına bağlı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün çocuk sevgisi ve çocuklarımızın Ata sevgisini buluşturmuş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ’

Kadınların iş hayatına katılmasını istediklerini açıklayan Türkyılmaz, bu anlamda daha fazla anaokulu ve kreş çalışmalarının olacağını kaydetti. Myrleia Antik Kenti için mücadele verdiklerini dile getiren Türkyılmaz, “Orda yaratmaya çalıştığımız arkeopark müzesi mutlaka hayata geçecek. Ödül aldığımız Girit Mahallesi birinci etap projesi bitti. Taş mektep bitecek. Çok önemsediğimiz, trafik sorununu çözeceğiz. Büyükşehir yetkisinde olan bu işi, yetki istedik, vermediler. 31 Mart’tan sonra gelecek büyükşehir belediye başkanı çözecek ya da yetkiyi bize verecek, biz çözeceğiz. Mudanya’nın en önemli sorunu trafik ve otopark” diye konuştu.

Haberin Devamı

ORTAK YAŞAM ALANI

Agah Bursalı Ormanı’nda yaşam alanı oluşturduklarını belirten Türkyılmaz, proje ile ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Bademli’de gençlik spor merkezi ile birlikte kapalı yüzme havuzu, gençlerin bütün spor ihtiyaçlarını karşılayacağı alanlara kadar önemli kompleks, bir yaşam merkezi oluşturuyoruz. Bademli’deki ve Bursa sınırında olduğu için diğer insanlarımızın rahat gelebileceği ortak yaşam alanı, restoran, kafeterya, çocuk oyun alanları ile gün geçirebileceği güzel büyük bir proje olacak.”

TAPULAR ÇOCUKLARIN OLACAK

Bu dönem 60’ın üzerinde park yaptıklarını ve bunların kullanıldığını dile getiren Türkyılmaz, “Büyük olasılıkta 18 Mart diye karar aldık. Mudanya’daki tüm parkların, yeşil alanların tapusunu Mudanyalı çocuklara vereceğiz. Çocuklarımıza ‘Bu toprakları bize emanet eden binlerce şehit ve gazimizin kanları ile sulanmış bu topraklarımıza sahip çıkın, buralar sizin’ diyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK

Tarihi ilçenin gelişimi için ne vaat ediyorlar

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye başkan adayı Ahmet Murat Ünal, “İnanıyorum ki 1 Nisan sabahı Mudanya’da bizimle beraber yeni bir dönem başlayacak. Buna canı gönülden inanıyoruz” dedi.

‘DERSİMİZE ÇALIŞTIK’

Mudanya’nın en büyük probleminin ulaşım, trafik ve otopark olduğunu söyleyen Ünal, “Özellikle Bursa’dan İstanbul’a deniz ulaşımının sağlandığı tek merkez konumunda Mudanya, BUDO ve İDO’nun hareket yoğunluğu da ekleniyor. Bursa’nın en nadide deniz havasının alınacağı bir sayfiye bölgesi ve artan nüfusu da eklersek, büyük bir trafik sıkışıklığı çıkıyor karşımıza. Birlikte ilk iş olarak bu konuyu çözmek için çalışmalara başlayacağız. Zaten, altyapı ile ilgili, gerekli tüm projeler hazırlandı. İlçe başkanlığı yaptığım dönemde bu sorunları zaten ilgili bakanlıklarımız ve kurumlar ile birlikte görüşmüş ve gerekli yatırım ve projeleri hazırlamıştık. Yani hazırlıklıyız ve dersimize çok iyi çalıştık” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖRNEK SOSYAL YAŞAM ALANI

Yıldız Tepe Projesi’ni yeniden ele aldıklarını ve çalışma yaptıklarını açıklayan Ünal, “O bölgedeki hazine ve karayollarına ait alanların proje içine alınarak, planlanması gerekiyor. Türkiye’ye örnek sosyal yaşam alanı olarak değerlendirmeyi planlıyoruz. Mahalle konakları ve meydan düzenlemesi, tarihi sokaklarımızın yeniden sağlıklaştırılması ve tarihi Mudanya Evleri’nin korunarak, gerekli fiziksel dönüşümlerinin sağlanması, turizme açılması amacıyla projelendirileceğiz. Falezler üzerinden doğal yürüyüş parkurları oluşturarak, Uzunyalı Sahili’nin Mudanya halkı ile buluşturma projemiz var. Belediyeye ait halkın rahat ve huzurlu bir ortamda deniz keyfini yaşayacağı plajlar, Güzelyalı yat limanının yenilenmesi ve büyütülmesi, Kumyaka’da ise yeni bir yat limanı projelerimiz arasında yer alıyor” dedi.

DEPREM TOPLANMA ALANI

Mudanya stadının altının otopark, üstünün rekreasyon alanı ve yeni cazibe merkezi olarak düzenlenmesi ve Deprem Toplanma Alanı olarak Mudanya halkının kullanımına sunulması için proje hazırlandıklarını ifade eden Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Merkezi hükümet nezdinde görüşülerek, İmralı İrtibat İskelesi’nin kaldırılması planlandı. Mudanya halkı burada yürüyüşlerini yapabilecek. İmar planı bulunmayan mahallelerde imar planı çalışmaları yapılacak. Mudanya, temiz hava tescilinin alınma çalışması yapılacak ve sağlık turizmi geliştirilecek. Tirilye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için çalışmalarımızı başlattık. Dernekler yerleşkesi yapılacak. Burada tüm STK’larımızı ve gönüllü kuruluşlarımızı aynı çatı altına toplamayı hedefledik. Sanat alanında faaliyet gösteren dernekler, belediyemiz tarafından desteklenecek. Ayrıca yine cep sineması, tiyatro ve kapalı konser salonlarının olacağı bir kültür merkezimiz de olacak. Mevcut kreş binasının çağdaş standartlara kavuşturularak, kapasitesini artırıyoruz. Yeni anaokulu ve kreşler planlandı. Doğa sporları canlandırılıp, doğal yürüyüş parkurları oluşturuyoruz. Yaşlı Bakım Evi ve Huzur Projesi yapılacak. Engelli vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştıran çalışmalarımız olacak. Hayvan Ambulansı, barınağı ve bakım merkezi planlandı. Üreten kadınlarımızın, ürettikleri ürünleri daha geniş kitleler ile buluşturmak için gerekli çalışmaları planladık. Bazı ürünlerimize coğrafi işaret almak ve tescillemek için de gerekli çalışmaları kadın derneklerimiz ve ticaret odamız ile birlikte yürüteceğiz.”

TRAFİK VE OTOPARK

Tarihi ilçenin gelişimi için ne vaat ediyorlar

DSP Mudanya Belediye Başkan Adayı Engin Tokgöz, ilçede trafik ve otopark sorunu bulunduğunu kaydetti. Trafik sorunun çözümü için ilgili kurumlarla görüşüp, ilerleyeceklerini söyleyen Tokgöz, alternatif yolların yapılması ve Tirilye, Esence, Eşkel, Ayazma sahillerine duble yol yapılacağını dile getirdi. Tokgöz, büyükşehir ile ortak çalışmayla yerin altına otopark yapılabileceğini söyledi.

DERNEKLERE YERLEŞKE

Derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının zor durumda olduğunu belirten Tokgöz, bunları bir yerleşke altında toplamayı planladığını açıkladı. Cemevi yapacaklarını ifade eden Tokgöz, Engelliler Derneği üyelerinin rahatlıkla kullanabileceği bir yer tahsisi gerçekleştireceğini kaydetti. Tokgöz, akü şarj istasyonlarının yapılması için de projelerinin bulunduğunu dile getirdi. Mudanya’da öğretmenevi problemi olduğunu söyleyen Tokgöz, bunu çözeceklerini, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de benzer soruna sahip olduğunu ve onlara da destek vereceklerini ekledi.

GENÇLERE DESTEKLER

Spor kulüplerine maddi manevi destek vereceklerini söyleyen Tokgöz, “36 köy, mahalleye döndüğü için eksik kaldı. Mahalle muhtarlığı, köy konakları, meydan düzenlemeleri, lavabo, çeşme gibi yerlerin sil baştan yapılmaları sağlanacak. Özellikle üniversite kazanan gençlere, burs verilmesi yönünde çalışacağız. Ayrıca gençlik merkezi, spor aktiviteleri yapabilecekleri spor sahaları, dereceye giren tüm öğrencilere maddi manevi destek taahhüdü veriyoruz” dedi.

‘UNESCO’YA BAŞVURACAĞIZ’

Tarihi Halitpaşa, Kumyaka ve Tirilye mahallerinin tarihi siluetine uygun şekilde dizayn edileceğini belirten Tokgöz, “Tüm elektrik, PTT gibi hatların yerin altına alınması gerçekleştirilecek. Arnavut kaldırımları ile döşenip, özellikle Halitpaşa ve Tirilye’nin trafiğe kapatılmasını sağlayacağız. Unesco Dünya Tarihi Mirası Listesi’ne girilmesi için tüm çalışmayı yapacağız” şeklinde konuştu.

NOTERDE TASDİK ETTİRECEK

Açıkladıkları tüm projeleri noterde tasdik ettireceklerini sözlerine ekleyen Tokgöz, “Tüm muhtarlarımıza özellikle kırsal kesime Mudanya Belediyesi tarafından tahsis edilecek personel ile o mahalle vatandaşlarının hizmetleri sağlanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!