Spastik Engelli Çocukların Havuz Keyfi

Güncelleme Tarihi:

Spastik Engelli Çocukların Havuz Keyfi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 13:21

SPASTİK ENGELLİ ÇOCUKLAR AİLELERİYLE BİRLİKTE HAVUZA GİRİP YÜZME ÖĞRENİYOR

Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri’nde spastik engelli çocuklar eğitmenler nezaretinde hem eğleniyor, hem de yüzme öğreniyorlar.
Osmangazi Belediyesi’nin, engellilerin sosyal yaşama katılmalarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği ’Mavide Engel Yok Projesi’ tüm hızıyla sürüyor. Daha önce engellilere sualtına dalmanın mutluluğunu yaşatan proje çerçevesinde bu yıl, Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ile Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM)’da tedavi gören engelli vatandaşlar, yaz boyu havuzda yüzmenin keyfini çıkaracak. Belediye tarafından tahsis edilen servis araçlarla hastaneden alınan engelli çocuklar, haftanın 2 günü velileri ile birlikte Ertuğrul Sağlam Spor Tesislerine getiriliyor. 1 saatlik yüzme eğitimi için havuza gelen çocuklar, uzman eğitmenler nezaretinde hem yüzmeyi öğreniyor, hem de gönüllerince eğleniyor.
Uşak’tan annesi ile birlikte tedavi için Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesine gelen, ‘Serebral Palsi’ hastası 12 yaşındaki Zümral Karaağaçlıgil, “Hastaneden annemle birlikte geldik. Çok eğlendim. Yüzme bilmiyorum ancak, burada öğrenmek istiyorum. Arkadaşlarımla birlikte son derece eğlenceli vakit geçiriyorum. Çok mutluyum. Havuza geleceğimiz o iki günü iple çekiyorum” dedi.
Anne Sanem Karaağçlıgil, havuz programının çocukları için son derece eğlenceli ve verimli geçtiğini söyledi. Karaağaçlıgil, “Bu proje çocuklarımızın sosyalleşmesi ve özgüven açısından da son derece verimli. Özellikle Serabral Palsi gibi kas hastaları için havuz, son derece iyi bir egzersiz yapma imkanı sunuyor. Bu imkan sağlayan başta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve ekibi olmak üzere, Ayten Bozkaya Hastanesi yönetimine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Havuz programına çocuklarla birlikte katılan hastane yetkilileri de, havuz programının çocuklar üzerinde çok ciddi bir pozitif etki oluşturduğunu, programın başlaması ile birlikte hastanenin havasının değiştiğini söyledi. Bu tür programların, özellikle spastik çocukların tedavi sürecinde çok yararlı olduğunu ifade eden yetkililer, “Öncelikle onların sosyalleşmesini sağlıyor. Psikolojilerini olumlu yönde etkileyerek, hasta ve ailesi açısından çok ciddi moral, motivasyon desteği sağladığı için tedavi sürecini hızlandırıyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!