'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 16:11

'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri' başlıyor

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’, 3 Ağustos Cuma günü başlıyor.
BTSO öncülüğünde Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) işbirliği ile düzenlenecek olan alışveriş günlerinin lansman toplantısı, Tarihi Eski İpek Han’da gerçekleştirildi. Önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin Bursa’nın geçmişten geleceğe yolculuğunda köprü vazifesi gördüğünü vurguladı.
'ESNAFIMIZIN GELİŞİMİNE BTSO DESTEĞİ'
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Payitaht Çarşı Projesi ile Türkiye’nin en önemli ticaret merkezleri arasında bulunan Bursa’nın tarihi dokusuna ve misyonuna uygun bir dönüşümün startını verdiklerini kaydetti. Alışveriş günleri kapsamında 2 yıl önce dağıtılan çekiliş kuponu sayısının 200 bini bulduğunu, aynı dönemde 50 milyon TL’lik ciro sağlandığını ifade eden İbrahim Burkay, “'Tarihin mirası alışverişin alası' sloganıyla düzenleyeceğimiz kampanya, 3 Kasım 2018 tarihine kadar sürecek. Alışveriş günleri kapsamında akredite iş yerlerimizden toplamda 100 TL’lik alışverişle kayıt yaptıran herkes, 10 otomobil kazanma fırsatına da sahip olacak.  Proje ile bu yıl bölge esnafımıza 45 milyon TL’lik bir ciro sağlamayı hedefliyoruz. Projenin Bursamız ve esnafımız için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
VALİ KÜÇÜK: KÜLTÜR MERKEZİ KİMLİĞİ
Bursa Valisi İzzettin Küçük, tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin sadece alışveriş merkezi değil, bir kültür merkezi kimliği taşıdığını belirtti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise alışveriş günleri programının çarşının rekabetçiliğini güçlendirecek ve farkındalığını artıracak bir hamle olduğunu söyledi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak çarşı ve hanlar bölgesinin gelişmesi ve yenilenmesi adına önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, “BTSO ile birlikte ortak projeler yürütüyoruz. Çarşımızı ve hanlarımızı, esnafımızın daha bereketli iş yaptığı ve ziyaretçilerimizin hem gezdiği hem ihtiyaçlarını temin ettiği bir bölge haline getiriyoruz.” açıklamalarında bulundu.
BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım, Osmanlı devletinin ilk çarşısı olma özelliği taşıyan, kentin vitrini niteliğindeki bölgenin kentin cazibe merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti. Toplantıya, aynı zamanda Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, BTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri ile çarşı esnafı da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!