Oruç tutmanın mucizevi faydaları

Güncelleme Tarihi:

Oruç tutmanın mucizevi faydaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2020 10:23

Ramazan ayında oruç tutmak insanları manevi olarak arındırırken beslenme alışkanlıklarını da değiştiriyor.

Haberin Devamı

 

Uzun saatler aç kalınması sindirim sisteminin de dinlenmesini sağlıyor. Herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan kişilerin oruç tutması, beslenme tarzını yenilemek için bir fırsat olabiliyor.
Sindirim sistemi vücudun en çok enerji harcadığı sistemlerden biridir. Ve bu enerjiyi harcarken, beyne, bağışıklık sistemine, kaslara yani diğer bütün enerji harcayan organların enerji ihtiyacına rakip olarak bu işi yapmaktadır. Oruç tutulacak 16 saat boyunca sindirim sistemini uyarmamak, aslında diğer organların yeterli enerjiyi almasını ve sindirim sistemimizde görevi olan organlarımızın dinlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede sistem dinlenme ve dolayısıyla yenilenme fırsatı bularak, toparlanır ve çok daha iyi çalışır. Elbette bu durum kronik bir hastalığı olmayanlar için geçerlidir.
*
Günümüz insanı beslenme adabını, edebini kaybetti.
Hiç doymayacakmış gibi açgözlülükle, durmadan yemek yiyoruz. Sanki bir daha yemek yemeyecekmiş gibi durmadan nefes almadan patlayacakmış gibi yiyoruz.
Lütfen bunu terk edelim.
Millet olarak ciddi bir şekilde şişmanlamaya başladık.
‘Erkeklerde bel ve göbek civarı 94, kadınlarda 88 santimetreyi geçiyorsa insan ölümüne en çok yol açan 22 hastalığı kendi ellerinizle başlatıyorsunuz demektir.”
İnsanların hastalıklarının %95 kadarı oburluktan ve kötü beslenmekten kaynaklanır.
İnsan yemekten sakındığı ve tam oruç tuttuğu vakit, vücudu yavaş yavaş biriktirdiği maddelerden beslenir ve ihtiyacı olan enerjiyi bu yoldan karşılar.
Gerçekte 11 ay boyunca boy yemek, kötü beslenmek ve zamansız yemek, vücudumuzu bir yığın yağ ve zehirli maddelerle doldurur ve oruç ibadeti bu maddeleri defetmek için en uygun fırsattır.
Oruç, sadece belli bir süre aç kalmak olarak düşünülmemelidir. Oruç aynı zamanda kişiyi kötülüklerden uzaklaştırıp iyi davranışlar kazandıran bir ahlak ve fazilet eğitimidir de.
Orucun sağlık yönünden kişiye kazandırdığı faydalar yanında toplumda sosyal adaletin gerçekleşmesine de önemli katkıları olduğu bir gerçektir.
Beslenme açısında hiçbir şey yapmamak, hiç bir şey yememek ve doğanın her şeyi akışına bırakılması demektir; bu yokluk, vücudun en önemli arınma ve temizlenme tepkilerini harekete geçirir.
Oruç doğal hastalıkları tedavi etme, sağlığı tekrar kazanma ve yaşamı uzatma yöntemidir.
İnsanın manen yükselmesini sağlayan oruç, kişinin iradesini güçlendirir, başkalarına karşı, sevgi, merhamet ve yardım hislerinin gelişmesini sağlar.

Haberin Devamı

ORUCUN SAĞLIĞA OLAN KATKILARI

Haberin Devamı

* İnsan vücudu aç kalınca zayıf ve hastalıklı hücrelerin içindeki gereksiz parçacıkları yok etme programı keşfedildi.
* 3 günlük oruçtan sonra vücudun bağışıklık mekanizması akyuvar oluşumunu tetikliyor.
* Vücudumuz bağışıklık sistemimizin tamamını yeniliyor.
* Oruç tamamen bir yenilenme programı olarak karşımıza çıkıyor.
* Vücut stres altında iken , oruç tutarken ya da açlık sırasında çok fazla OTOFAJİ (hücrelerin kendini yeme durumu) oluyor.
* Hücre , enerji üretimini kendi iç imkanlarını kullanarak yapmaya çalışıyor.
* İlk olarak çöpünü ve patojen bakterileri sindirerek temizliğe başlıyor.
* Böylece erken yaşlanmanın da önü tıkanıyor.
* Otofaji sürecinde belli bir süreklilik olmaz ise parkinson hastalığı, diyabet ve kanser kaçınılmaz oluyor.
* Yılda 1 ay kadar süre ara vermeden aç kalma ya da oruç, harikulade bir tasarım.

Haberin Devamı

ORUÇ TUTARKEN BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZI KORUYUN

* Tahıllar özellikle iftarda tercih edilmeli; atalık buğdaylar, siyez buğdayı, tam tahıllar, arada karabuğday tercih edilmelidir.
* Tüketilen gıdalar iyi çiğnenmeli ve bol sıvı tüketilmelidir.
* Vücudun şeker ihtiyacı, taze veya kuru meyvelerden ve bol sebze tüketilerek karşılanmalıdır.
* Yumurta kaliteli bir protein kaynağıdır ve kolay sindirilir. Yumurta özellikle sahurda tercih edilmelidir.
* İnülin içeren besinler prebiyotikten zengin besinlerdir; bağırsak sağlığını destekler ve rahatlatır. İnülin bazı sebzelerde de bulunmaktadır. İnülin içeren soğan, sarımsak, pancar, kuşkonmaz, enginar bol bol tüketilmelidir.
* Turşu, yoğurt, kefir gibi fermente gıdalara sofralarda sık sık yer verilmelidir.
Sağlıcakla kalın, evde kalın...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!