Öncelik ekonomi

Güncelleme Tarihi:

Öncelik ekonomi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 12:21

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirleneceği seçimler geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonrasında Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilirken, mecliste görev yapacak milletvekilleri de belirlendi.

Haberin Devamı

Oylamayla birlikte yeni bir yönetim sistemine de geçildi. Yeni dönemde iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının beklenti ve taleplerini sorduk. Ekonomiye ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen temsilciler, reform ve teşvik paketleri ile desteklenmesini, yatırım, üretim ve ihracata ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdiler. İşte yeni dönemden beklentiler…

ATILIM DÖNEMİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:
Yeni hükümet sistemiyle ülkemiz yeni bir atılım döneminin kapılarını aralamış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlemeyi sürdürecek Türkiye’miz, daha hızlı ve kararlı adımlar atacak. Siyasi istikrarın güçlenmesi, daha da güçlü bir ekonominin önünü açacak. Artık önümüzde ülkemiz ve milletimiz için belirsizliklerin ortadan kalktığı bir dönem var. Yeni yatırımlarla birlikte üretimden ihracata, sanayiden istihdama kadar her alanda güçlü bir Türkiye için yeni bir sürece başlamış oluyor. Ülkemiz ve milletimiz için çok daha parlak bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.

Haberin Devamı

YENİ YATIRIMLARA ODAKLANMALIYIZ

Yeni hükümetin göreve başlamasıyla birlikte en kısa sürede üretime, ihracata, yeni yatırımlara odaklanmamız çok önemli. İş dünyamızda heyecan oluşturan yeni reformların ve teşvik paketlerinin önümüzdeki dönemde de hayata geçirileceğine inanıyor, ülkemizin sürdürülebilir büyüme yolculuğunun daha sağlam adımlarla devam edeceği bu dönemin kentimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

SORUNLARIN ÇÖZÜLME ZAMANI

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay:
Artık kazananların halkın beklentilerini karşılama dönemine girilmiştir. Artan döviz kurları, dış borç ve üretimde yaşanan sıkıntılara yapısal çözümler bulma dönemine girilmeli. Yeni bir sistemle hükümet edecek olan yeni iktidar, önündeki 5 yılı iyi değerlendirmeli ve vakit kaybetmeden üretimi artıracak çözümleri hayata geçirmelidir. İş dünyası olarak en büyük beklentimiz, eğitilmiş iş gücünün artırılması, tarımın daha da çok desteklenmesi ve üretimin önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bunların sağlanmasıyla oluşacak güçlü ekonomiye sahip Türkiye’nin, terör sorununu da çözeceğine inancımız tam.

ANA GÜNDEM EKONOMi

Haberin Devamı

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Baran Çelik:
Seçim sürecinin tamamlanmasının Türkiye ekonomisine pozitif katkı yapacağına inanıyoruz. Yeni dönemde ekonomik istikrarın korunması ana gündem maddesi olmalı. Öngörülebilirlik ve ekonomik reformlara öncelik verilecek olması; otomotivden hazır giyime, tekstilden gıdaya tüm sektörlerimiz açısından büyük önem taşıyor. Bu sayede inanıyoruz ki üretim, yatırım, ihracat ve istihdam açısından daha parlak bir gelecek bizleri bekliyor olacak.

KOORDiNASYON VE VERiM ARTACAK

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ:
Yeni sistemin iş dünyasına büyük avantajlar sağlayacağına inanıyorum. Türkiye’de karar alma süreçleri hızlanacak, güven ve istikrar ortamının daha sağlam tesis edileceği bir döneme heyecanlı bir başlangıç yapılacak. Bugün adım attığımız yeni sistem ile bakanlıklar arasındaki koordinasyon artacak ve kamu verimliliği üst seviyelere yükselecek. Yeni sisteminin sağladığı istikrar ve güven ile yatırımlar hızlanacak. Böylece hem üretim, hem istihdam, hem de ihracatımız artacak. İş dünyası olarak ülkemizin 2023 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Küresel rekabetin giderek arttığı günümüz koşullarında, üretim ve ihracat maliyetlerinin azaltılması, reel sektörün üzerindeki yüklerin indirilmesi, girdi maliyetlerinin makul seviyelere çekilmesi öncelikli hedeflerimiz olmalıdır.

HERKES İŞİNE ODAKLANSIN

Haberin Devamı

Milletimizin daha zengin ve müreffeh olmasının yolu huzur ve istikrardan geçer. Çünkü huzur ticareti, ticaret zenginliği getirir. Bunun için artık hepimizin günlük çalkantılardan sıyrılıp işine odaklanması lazım. Yatırımların artarak devam edebilmesi için küresel koşulların zorlaştığı ve rekabetin arttığı bu günlerde, yatırımcıların sorunlarına öncelikli olarak ele alınması en büyük temennimizdir.

TOPLUMSAL UZLAŞMA İLE REFORMLAR

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın:
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) tebrik ediyoruz.
BEKLENTİLER:
Bundan sonraki süreçte Türkiye’ye yakışacak, toplumsal uzlaşma ile reformların gerçekleşmesini ve örnek teşkil edecek demokratik ortamın sağlanmasını temenni ediyoruz.
İş dünyası olarak öncelikli beklentilerimiz; yüksek enflasyon ve cari açığın çözümüne yönelik ekonomik reformlar, OHAL’in kaldırılması, Türkiye’nin en önemli güçlerinden kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi ve istihdamının arttırılmasına yönelik köklü bir reform, inovasyon odaklı teknolojik büyüme ve günün koşullarına uygun eğitim reformu ve nitelikli iş gücü planı.

Haberin Devamı

BELİRSİZLİKLER SON BULSUN

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan:
Artık millet sözünü söylemiştir. Demokrasilerde milletin sözünün üstüne söz yoktur. Milletimizin kararından sonra artık ekonomiye, ekonomik sorunların çözümüne çok hızlı bir şekilde odaklanmalıyız. Önümüzdeki süreçte belirsizliklerin son bulacağına, iç ve dış teröre karşı daha sağlam adımlar atılacağına ve ekonominin rayında gideceğine inanıyoruz.

EKONOMi VE YAPISAL REFORMLAR

Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er:
Adeta demokrasi bayramı olarak gerçekleşen 24 Haziran seçimlerinde halk, istikrar ve güvenden yana tavır alarak, iradesini açıkça ortaya koymuştur. Bu seçimin kazananı Türk milletidir. Artık vakit, ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanma vaktidir. Şimdi hep birlikte üzerimize düşeni yaparak Türkiye’yi hedeflerine daha güçlü yürüyen bir ülke yapmalıyız.

Haberin Devamı

KÜRESEL GÜÇ OLMA HEDEFİ

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız:
24 Haziran 2018 seçimleriyle birlikte Türkiye, her alanda çok daha hızlı kararlar alıp, uygulayabilen, hedeflerine hızla yürüyebilen bir konuma yükselmiştir. Seçim sonuçlarının Türkiye’nin küresel bir güç olma hedefine ciddi anlamda katkı koyacağını düşünüyoruz.

SİYASAL VE EKONOMİK İSTİKRAR

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı: Türk halkı siyasal istikrarın olmadığı bir yerde ekonomik istikrarın ve güvenin mümkün olamayacağı bilinciyle tercihini kullandı. Bu yeni dönemde Türk iş dünyası olarak hepimiz daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz.

PiYASALARA OLUMLU ETKi

Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü:
Tercihler istikrardan yana kullanıldı. Sonuçlar iş dünyasını rahatlatmıştır ve piyasaları da olumlu etkileyecektir. Özellikle Meclis aritmetiğinin de uyum içinde çalışma açısından ülkemizin yararına olmuştur.

ŞİMDİ ÇALIŞMA VAKTİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Başkanı Mustafa Gürses:
Halkımız bu seçimde de güçlü Türkiye’den, güçlü liderden, istikrardan, adaletten ve kalkınmadan yana oyunu kullanmıştır; hayırlı uğurlu olsun. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir.

ÜRETİCİ VE İHRACATÇILARA GÜÇLÜ BİR MOTİVASYON

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç:
24 Haziran seçimleri, katılım oranın yüksekliği ve büyük tartışmalar yaşanmadan huzurlu ve sakin bir şekilde tamamlanması ile ülkemiz adına bir demokrasi başarısı olarak kayda geçmiştir. Türk halkının vakur duruşu ve feraseti ile özgür iradesini sandığa yansıttığı bu seçimlerden başarı ile çıkan ve ilk kez tecrübe edeceğimiz yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı şahsım ve yönetim kurulu adına tebrik ederim. Halkımızın güçlü bir yürütme için yeşil ışık yaktığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, dünyanın dört bir yanında ticari varlığını güçlendirerek sürdürmek isteyen üretici ve ihracatçılarımız olarak bizlere, gelecek hedeflerimize ulaşmak adına güçlü bir motivasyon kazandırmıştır.
2018 yılının ilk beş ayına ait veriler göstermektedir ki; Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırılmasının hedeflendiği bu yılda mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün taşıyıcı rolü önemini hızla arttırmaktadır. Bizler hâli hazırda güçlü olduğumuz pazarlar ile derinleşmek ve yeni girmek istediğimiz pazarlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştireceğimiz atılımlarla sektörümüzün etkinliğini daha da arttırmak istiyoruz.

YENİ REKORLARA İNANIYORUZ

Son 10 yılda Türkiye ile birlikte büyüyen sektörümüzün, seçim sonrası oluşan güçlü yürütme ve güçlü meclis tablosu ile devamı sağlanan siyasi ve ekonomik istikrar ikliminde, gerek iç pazarda, gerekse ihracatta yeni rekorlar kırarak, çok daha başarılı olacağına inanıyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!