Her Eve Bir Pati Derneği, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Her Eve Bir Pati Derneği, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2024 10:01

Her Eve Bir Pati Derneği, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını istemiyor

Haberin Devamı

Denizhan KARAHANCI- Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (DHA)- BURSA'da Her Eve Bir Pati Derneği (HEPAD), sahiplendirilmeyen sokak köpeklerinin uyutulması yönünde yapılan çalışmaya tepki gösterdi. HEPAD kurucusu Emre Demir “Bu hayvanlar bir heves uğruna alınmış ve terk edilmiştir. Bu kadar cins hayvana yuva arıyorken sokaklarda yaşayan dostlarımıza yuva bulmak çok daha zor.”dedi.

Sahiplendirilmeyen sokak köpeklerinin uyutulması yönünde başlatılan çalışma devam ediyor. Bursa'da bulunan Her Eve Bir Pati Derneği, 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde, bu hayvanların uyutulmasına ilişkin hazırlık aşamasında olan yasal düzenlemeye tepki gösterdi. Sokak hayvanlarını ilgilendiren yasa tasarısını duyduklarına şaşırdıklarını söyleyen HEPAD kurucusu Emre Demir, "Yeni tasarıya göre sokaktan alınan hayvanlar bakımevine gönderilecek. Eğer hayvanlar sahiplendirilemezse uyutulması yani öldürülmesi ön görülüyor. Hepsi yaşamak için bu dünyaya geliyorlar. Burada çok sayıda can dostumuz var. Bu hayvanlar bir heves uğruna alınmış ve terk edilmiştir. Bu kadar cins hayvana yuva arıyorken sokaklarda yaşayan dostlarımıza yuva bulmak çok zor" dedi

Haberin Devamı

‘BELEDİYELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPILMALI’

Açıklamasında, 2004 yılında yürürlüğe giren yasanın tam anlamı ile yaşama geçirilmediğini belirten Emre Demir, bu yasanın düzenli olarak uygulanması halinde

sorunların ortadan kalkacağını söyleyerek “Hala köylerde kuduz aşıları düzenli yapılmıyor. Kısırlaştırmalar ve sahiplendirmeler düzenli olursa, bu konu problem olmaktan çıkacaktır. Özellikle belediyelerle iş birliği yapılmalı” dedi.

HEPAD Kurucu üyesi Şevket Özcan Köpeklerin uyutulmasını istemediklerini belirterek “Bunun yöntemi belli. Tüm canlılarımızın kısırlaştırılıp sahiplendirilmesini istiyoruz. Köpeklerin uyutulmasını yaptırmayacağız" şeklinde konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!