Mustafakemalpaşa’da dezenfeksiyon tüneli

Güncelleme Tarihi:

Mustafakemalpaşa’da dezenfeksiyon tüneli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2020 11:07

Mustafakemalpaşa Belediyesi korona virüsüne karşı önlemlerini iki katına çıkararak dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin Devamı

Mustafakemalpaşa’da dezenfeksiyon tüneli

İlçe genelindeki tüm ortak kullanım alanlarını ilaçlayan Mustafakemalpaşa Belediyesi, vatandaşların yoğun olduğu bölgeleri dezenfekte ediyor. Belediye ekipleri ayrıca ilçe genelindeki tüm çöp konteynerlerini ilaçlarken, özellikle çocukların oynadığı park alanları ile sokakları dezenfekte etmeyi de ihmal etmiyor.

MAKSİMUM ÇABA MİNİMUM VAKA

Tamamen Belediye imkanlarıyla üretilen milli ve yerli dezenfeksiyon tünelini vatandaşların hizmetine sunulmuş durumda.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise tüm vatandaşlara “Evde Kal” çağrısı yaptı. Kanar, “Maksimum çaba ile minimum vaka için ekiplerimiz gece gündüz çalışıp ilçemizin her bir karışını dezenfekte ediyor. Vatandaşların korona virüsüne karşı, sağduyu ile panik yapmadan, sosyal mesafeyi koruyarak önlem almalarını istiyoruz. Halkımızın bu virüse karşı kendi kişisel tedbirlerini almalarını hijyen kurallarını uymalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

VATANDAŞA KORUMA KALKANI

Mustafakemalpaşa Belediyesi korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında önlemlerini artırmaya devam ediyor. Başta pazar yerleri olmak üzere sıkı önlemler alan belediye dezenfeksiyon tüneli ve maske dağıtımıyla insan ile virüs arasında koruma kalkanı oluyor.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, halk sağlığı için gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirterek “İnsan hareketliliğinin yoğun olduğu yerlerde önlemlerimizi arttırmaya devam ediyoruz. Bu illeti birlikte yeneceğiz vatandaşlarımızdan belirlenen kurallara uymalarını ve gerek olmadıkça evlerinden çıkmamalarını rica ediyoruz” dedi.
Yunusemre mahallesi pazar yeri girişinde dezenfeksiyon tüneli püskürtme yöntemiyle vatandaşların kıyafetlerinde hijyen sağlıyor. Alışverişe gelen vatandaşlar ücretsiz dağıtılan maskeleri takarak Pazar alışverişlerini yapabiliyor.
Lalaşahin semt pazarında kurulan pazaryerinde ise sıkı önlemler alan ekipler girişe kurulan barikatta yaş kontrolü ve maske denetimi yapılıyor. Giriş çıkışlar tek yönlü sağlanırken pazar yerine maskesiz gelen vatandaşlara önce el dezenfektanı sonra maske veriliyor.
Zabıta ekipleri sokağa çıkma yasağına uymayan yaşlı ve çocukların pazar yerine girmelerine izin vermezken evlerine dönmeleri konusunda çağrı yapıyor.

Haberin Devamı

HER ŞEY SAĞLIK İÇİN

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından özel olarak üretilen dezenfeksiyon tünelinin ilçede kurulan tüm pazar yerlerinin girişinde hizmet vereceğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Vatandaşlarımızın sağlığı için tedbirlerimizi artırıyoruz. Pazartesi pazarının girişine yerleştirilen Dezenfeksiyon Tüneli ile hemşehrilerimiz baştan ayağa dezenfekte olarak alışverişlerine başlıyor. Girişe kurulan barikatlarda yaş ve maske kontrolü yapan ekiplerimiz vatandaşlarımızı dezenfeksiyon tüneline yönlendirerek maskesiz vatandaşlarımıza maske hediye ediyor. Biz de onlarla beraber, sosyal mesafeye önem göstererek esnafımızı ziyaret ettik. İstek, öneri ve görüşlerini değerlendirdik. Lütfen alınan tedbirlere ve kurallara özenle uyalım. Unutmayalım, her şey sağlığımız için” dedi.

Haberin Devamı

PAZARCI ESNAFINA ELDİVEN VE MASKE

Mustafakemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri perşembe pazarında koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında hijyen denetimi yapılıyor.
Denetimlerde pazar tezgahlarını gezen zabıta ekipleri maske ve eldiven takmayan esnaflara uyarılarda bulunuyor. Zabıta ekipleri tezgahlarda bulunan ürünlerin seçtirilmemesi gerektiğini hatırlatarak kendilerinin ve vatandaşların sağlığı açısından duyarlı olmaya davet ediyor.

‘HERKES DUYARLI OLSUN’

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Koronavirüs salgınıyla ilgili gerekli önlemleri aldıklarının altını çizerek yapılan denetimlerde pazarcı esnafımızın da büyük çoğunluğu hijyen kurallarına uyuyor. Herkesin sağlığı için Zabıta ekiplerimizin denetimleri sürecek. Bu süreçte herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SEFERBERLİK

Mustafakemalpaşa Belediyesi mobil saha ekibi ilçede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar için seferber oldu.
İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesinde kurulan mobil saha ekibi vefa grubu ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor.
Kaymakamlıkla birlikte hareket eden belediye ekipleri, tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü veya kronik hastalığı bulunan vatandaşlardan Vefa Destek Hattı üzerinden gelen talepleri yerine getiriyor.
Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, yaşlı vatandaşların gıda, ilaç, maaş, fatura ödemesi, temizlik, evde bakım ve ambulans gibi bir çok alanda ihtiyaçlarını karşılayarak hizmet sunuyor.

Haberin Devamı

‘VEFA İÇİN GELDİK’

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Çağrı merkezine gelen talepler doğrultusunda mobil saha ekibi ilçede yaşayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları karşılarken aynı zamanda tespit edilen vatandaşların da kapısına kadar giderek vefa için ‘biz geldik’ diyoruz. Ekiplerimiz kapı kapı geziyor ve yaşlılarımızın bir ihtiyacı olup olmadığı soruyor” dedi.

‘ONLAR BAŞIMIZIN TACI’

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle temel ihtiyaçlarının karşılayamayan yaşlılarımızın her zaman yanındayız diyen Başkan Kanar, “Yaşlılarımız bizim başımızın tacıdır. 112 vefa destek hattına gelen taleplerini yerine getirmek için her zaman hazırız.” dedi.
Belediye olarak tüm kadrolarla seferberlik halinde olduklarını söyleyen Başkan Mehmet Kanar, ilçemiz genelinde aldığımız önlemlerle virüsü birlikte yeneceğiz. Bu süreçte gerekli olmadıkça vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını ve uygulamaya konulan kararlara uyulmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Vefa destek grubu çalışmalarının Kaymakamlık birimlerince ortak yürütüldüğünü hatırlatan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, vatandaşlara “Biz görevdeyiz siz evde kalın” çağrısında bulundu.

CADDE VE KALDIRIMLARA HİJYEN

Mustafakemalpaşa Belediyesi yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında cadde ve kaldırımları ilaçlı suyla yıkayarak dezenfekte ediyor.
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs tehdidine karşı Mustafakemalpaşa’da önlemler artarak devam ediyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi ekipleri, ilçenin yoğun olarak kullanılan caddelerinde bulunan kaldırımları önce dezenfektan ile fırçaladı sonra ilaçlı suyla yıkadı.

KARIŞ KARIŞ YIKANIYOR

Bursa caddesinin her iki yönünde başlayan dezenfeksiyon çalışmalarının Balıkesir caddesi ve yoğun bölgelerde sürdürüleceğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Ekiplerimiz halkımızın sağlığı için caddeleri karış karış yıkanıyor. Ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden başlayıp gece geç saatlere kadar yoğun bir mesai harcıyor” dedi.
Koronavirüs tedbirlerini her geçen gün arttırdıklarını belirten Kanar, halkın yoğun olarak kullandığı alanlarla, kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfekte çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek bir yandan da kırsal mahallelerin dezenfekte edildiğini söyledi.

SORUYU BİLEN KİTAP KAZANDI

Mustafakemalpaşa Belediyesi korona virüs (Covid-19) salgınına karşı evde geçirilen vakitlerin kitap okuyarak değerlendirilmesi amacıyla kampanya başlattı.
Sosyal medya üzerinden bilgi yarışması düzenleyen belediye sorulan sorulara doğru cevap verilmesi halinde 10 kişiye kitap hediye etme kararı alındı. Belediyenin sosyal medya hesaplarını takip ederek yayınlanan gönderinin altına doğru cevabı verenler arasında 1 Nisan Çarşamba akşamı saat 22.00’de yapılan çekilişin ardından belirlenen 10 kişiye Çöle İnen Nur kitabı hediye edildi.

BAKMADAN GEÇME!