Muradiye Parkı açılış için gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Muradiye Parkı açılış için gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2017 11:16

Muradiye Parkı açılış için gün sayıyor

Haberin Devamı

BURSA-(DHA), BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin "Yeşil Bursa" kimliğine katkı sağlayacak olan projelerden Muradiye Parkı'nın en kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kurban bayramı tatilinde de yapılan çalışmaları yerinde görüyor.  Altepe, Muradiye Parkı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Altepe, kentin tekrar ‘Yeşil Bursa’ olmasına yönelik faaliyetlerini de hızla sürdürdüklerini söyledi.  Bursa'nın merkezinde, düzenlenmiş yeşil alan sayısının hızla arttığına işaret eden Atepe,

daha önceden belirledikleri sıkıntılı semtlerdeki çalışmalara hız verdiklerini açıkladı. Altepe,  Osmangazi İlçesi’nde Muradiye’deki sağlıklı yeşil alan düzenleme çalışmaları hakkında şunları söyledi:

“Daha önce Muradiye Külliyesi’nin düzenlemesini yapmıştık. Tüm türbeleriyle, bahçesiyle, mezar taşları müzesi ile ayağa kalkan Muradiye Külliyesi, Bursa’mızın, tarihi kültürel miras açısından en önemli merkezlerden biri..Muradiye’deki diğer çalışmalarımız aynı şekilde sürdürülüyor. Külliyenin yanındaki bu park da yaklaşık 6 bin metrekare.  Muradiye halkımızın da talebi doğrultusunda düzenleniyor. Vatandaşların rahatlıkla faydalanabileceği park içerisinde yürüyüş yolları da var. Kafeteryası ile güzel bir park oldu. Sosyal tesisle birlikte bölgemize de değer katmış oldu. Artık son eksiklikleri tamamlanıyor. İnşallah kısa zaman sonra, önümüzdeki günlerde bu parkımız da kullanıma açılacak. Muradiye Külliyesi ile birlikte bütünleşen güzel bir alan oldu."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!