Mudanya'da "Üreten Kadınlar Platformu" oluşturuluyor

Güncelleme Tarihi:

Mudanyada Üreten Kadınlar Platformu oluşturuluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 14:53

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Güzelyalı Kadın Dayanışma Derneği, Siyah İnci Dostluk Derneği, Kumyaka Kadın Dayanışma Derneği, Trilye Kadın Dayanışma Derneği üyelerinden oluşacak "Üreten Kadınlar Platformu"nun protokolü, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın katılımıyla Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda imzalandı.

Törene, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Konsey Genel Sekreteri Orkun Yağcı, Konsey Kadın Meclisi Başkanı Nuray Uzer, Güzelyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nilgün Baysan, Siyah İnci Kadın Dayanışma Derneği Ayşe Şık, Kumyaka Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Arife Korkmaz, Trilye Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Şeker ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Türkyılmaz, "İlçemizde kurulmuş olan ve bir çatı altında toplanan bu dört derneğimizi kutluyorum. Bugüne kadar gelinen süreçte çok fazla destek almadıklarını biliyorum. Artık, kadınlarımızı destekleyen ve önem veren bir belediye başkanı ve yönetimi var. Bütün kadınlarımızı iş hayatına kazandırmamız gerekiyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kadınların ürettiği ürünlerin satılabilmesi amacıyla fiziki şartların da iyileştirileceğini, özellikle köylerden gelen kadınların sayısının artması gerektiğini belirten Türkyılmaz, "Mudanyalılara hizmet ürettikçe daha çok mutlu oluyoruz. Birlikte çalışıp çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Daha sonra mutabakat metnine imzalar atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!