Güncelleme Tarihi:
BURSA,(DHA)- BUSİAD’ın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol sonrasında çalışmalarına hız verdiği Mesleki Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi, öğrencilere yönelik organize edilen çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Projenin uygulandığı pilot okul olan Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen seminerde, öğrencilere mühendislik, tasarım, tasarım analizleri ve teknik resim konularında bilgi verildi.
Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminer programına Ermaksan Makine AŞ Proje Geliştirme Danışmanı Doç. Dr. Halefşan Sümen konuşmacı olarak katıldı. Mühendislik, tasarım, tasarım analizleri ve teknik resim konularıyla ilgili olarak öğrencileri bilgilendiren Doç. Dr. Sümen, mühendisliğin temelinde tasarımın yer aldığını belirterek, herhangi bir ürünü üretmeden önce o ürünün kağıt üzerinde çizimine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Tasarım aşamasında ergonomi, emniyet ve maliyet gibi unsurların göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Sümen, mühendislikte doğru hesap yapmanın son derece önemli olduğunu, bununla birlikte tasarım sürecinin de son derece iyi olması gerektiğini sözlerine ekledi. Sunumunun sonunda Doç. Dr. Halefşan Sümen’e Okul Müdürü Yılmaz Osmanoğlu tarafından günün anısına, öğrencilerin imal ettiği plaket takdim edildi.
“TÜM YURDA YAYILACAK”
Hayri Terzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yılmaz Osmanoğlu da Mesleki Teknik Eğitimi İyileştirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kasım ayı başında BUSİAD üyesi firmalarda görev yapan İK uzmanları tarafından gerçekleştirilen kapsamlı değerlendirme ve mülakat sürecine katılan 58 öğrenci arasından 33 asil ve 2 yedek öğrenci belirlendiğini ifade eden Osmanoğlu, söz konusu projenin bu öğrencilerle birlikte yürütüleceğini söyledi. Projenin sonraki adımı olarak bu öğrencilere yönelik “Teknik resmin önemi” konulu bir seminer programı planladıklarını kaydeden Osmanoğlu, bununla birlikte söz konusu semineri okul bünyesindeki makine teknolojisi alanı 10. sınıflarından toplam 137 öğrenciyi de kapsayacak şekilde düzenlediklerini belirtti. Bir sonraki aşamada okuldaki tüm öğrencilere yönelik çevre ve iş sağlığı - güvenliği eğitimleri gerçekleştireceklerinin bilgisini veren Osmanoğlu, okul bünyesinde BUSİAD Sınıfı isminde yeni bir derslik oluşturulacağına da değindi. Osmanoğlu, şöyle devam etti:
“Proje kapsamında daha önce gerçekleştirdiğimiz toplantıda söz konusu eğitim modeli çerçevesinde proje paydaşları ile birlikte müfredatı inceleyerek, eğitim sürecinde öne alınabilecek konuları tespit etmiştik. Bundan sonraki aşamada da 10. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirici seminerler ve teknik geziler gerçekleştireceğiz. 11. sınıftan itibaren de özel eğitimler ve özel staj programları başlayacak. Amacımız, projeye dahil olan öğrencilerin eğitimleri sonunda sanayinin talep ettiği niteliklere ve donanıma sahip olmaları ve bu amaca uzanan yoldaki sürecin kalitesinin kontrol edilmesi. Bu öğrencilerin sanayide kabul görmesi ile projenin gelecek yıllarda da devam etmesi ve tüm yurda yayılarak örnek teşkil etmesi söz konusu olacak. Projeye dahil olan öğrencilere yönelik aidiyet duygusunu pekiştirmek adına sağlık taraması yapılması, özel mesleki teknik eğitim kitaplarının temin edilmesi, öğrencilerin özel eşyalarını koyabilecekleri dolaplar alınması ve çeşitli ihtiyaçlara yönelik özel bazı ürünlerin tedarik edilmesi de söz konusu olacak.”
FOTOĞRAFLI