Güncelleme Tarihi:
GÜNDE BİN ADET ÜRETİM
Üretime 25 Mart 2020 Çarşamba Günü başladıklarını belirten Korucu, “İlk etapta kumaş bulmakta zorluk çektik fakat diğer okul müdürlerimiz ile yaptığımız güzel işbirliği neticesinde üretime başlayacak kadar kumaş bulduk. Üretime başladıktan sonra okul müdürü arkadaşlarımızın girişimleri sonunda da kumaş sorununu aştık. Fakat kumaşı işlemek uzun süre alıyordu. Bu nedenle ilk günlerde 300 adet olan üretimimiz özellikle Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yarı mamul üreten otomatik makinesinin devreye girmesi ile yükseldi. Günlük üretimimiz bin adede çıktı” dedi.
Üretimleri sırasında bir iş planı çıkardıklarını da hatırlatan Korucu, bunun sırasıyla yarı mamul ve diğer malzemelerin satın alımı, maske lastiklerinin kesimi, burun telinin montajı, lastik montajı, kalite kontrol ve iplik ayıklama, sterilizasyon, paketleme ve satış olarak sıraladı.
SATIŞ YAPIYORUZ
İlk ürettikleri 4 bin 400 adet maskeyi ücretsiz olarak gönderdiklerini söyleyen Korucu, “Osmangazi Kaymakamlığı Vefa Sosyal Dayanışma Vakfı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Çekirge Devlet Hastanesi’ne, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’ne, Uludağ Üniversitesi Diyaliz Bölümü’ne, İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. Daha sonra 5 bin adet Bursa AFAD için maske üretildi. Şu an isteyen kurumlara döner sermaye üzerinden satışlarımız yapılmaktadır” diye konuştu.
ÜSTÜN PERFORMANS GÖSTERDİLER
Sokağa çıkma kısıtlamasına kadar öğrencilerin gönüllü olarak çalıştıklarını belirten Korucu, bu süre zarfında üstün performans gösterdiklerini vurguladı. Öğrencilerin böyle bir dönemde faydalı olmaktan ve görev almaktan gurur duyduklarını açıklayan Korucu, ailelerinin de gururlanıp, mutlu olduklarını kaydetti.
PANSUMAN GÖREVİ GÖRDÜK
İlk etapta maske sıkıntısı çeken kurumlar için pansuman görevini yerine getirdiklerini söyleyen Korucu, “Seri üretimin başlaması, kumaş ve maske ihracatı yasaklanıncaya kadar olan süreçte hem ihtiyacı karşıladık, hem maske fırsatçılarının fahiş fiyat uygulamasını engellemiş olduk. Tüm yapılanları bir bütün olarak baktığımızda da mesleki eğitimin önemi ve üretime sunduğumuz katkıyı tüm Türkiye tekrar görmüş oldu” dedi.
ÜRETİM TEDBİRLERİ
Üretimleri sırasında atölye girişine özel dezenfektasyon makinesi konulduğunu ifade eden Korucu, içeri girenlerin önce ellerini dezenfekte ettiklerini, üretim sırasında da maske ve eldiven kullanımının sağlandığını vurguladı. Atölyelerin belli aralıklar ile havalandırıldığını belirten Korucu, bir atölyede 5 kişiden fazla çalışanın olmamasına özen gösterildiğinin altını çizdi.
ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Pandemi sürecinde örnek dayanışma yaşadıklarını vurgulayan Korucu, “Bu süreçte maske üretimine katılan öğretmenlerimize, evde hazırladıkları yemekleri getirerek, onların öğle yemeklerini karşılayan diğer öğretmenlerimize teşekkür ederim. Ayrıca ilk yapılan alım için Okul Aile Birliği’ne bağış yapıp, sürece destek olmaları, okul müdürü olarak beni fazlası ile mutlu etti. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu süreçte Kaymakam Zafer Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, ziyaretleri ile bizleri ayrıca motive etti” dedi.