Karamollaoğlu: İsrail 1980’de Kudüs’ü başkent ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Karamollaoğlu: İsrail 1980’de Kudüs’ü başkent ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 12:49

Karamollaoğlu: İsrail 1980’de Kudüs’ü başkent ilan etti

Haberin Devamı

Karamollaoğlu: İsrail 1980’de Kudüs’ü başkent ilan etti

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) – Saadet Partisi Bursa İnegöl İlçe Teşkilatının 7. olağan genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimde yeni başkan Hasan Eroğlu oldu. Genel kurula katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Cenab-ı Hakk’ın en büyük nimeti akıldır. Aklımızı kullanmazsak büyük badirelerle karşılaşırız. Ne olup bittiğini iyi değerlendirmek zorundayız. Kimseye kin ve nefret beslemiyoruz. Ülkemizin ve bu ülkede yaşayan insanların saadete ermelerini arzu ediyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, ABD Başkanının Kudüs’ün İsrail başkenti olduğu yönündeki açıklamasını bütün dünyanın biraz endişe biraz tereddütle karşıladığını belirterek, şöyle dedi:

"İslam âleminde demokrasiyi benimseyen ülkelerde de ciddi manada bir tehdit oldu. Böyle bir adımın dünyaya katkı sağlamayacağı açıktır. Bizde bundan dolayı büyük bir endişe duyduk, tepki duyduk ve bunları gündeme getirmek üzere Pazar günü İstanbul’da bir miting tertip etmeye karar verdik. Ülkemizin kalbi orada atacak ancak sadece Kudüs ile ilgili alınan bir kararı çözersek problemlerimizin çözüleceği havasına kapılmamalıyız. Bu hadiseler adım adım geliyor. Bizde ne yazık ki bu hadiselerin bu noktaya gelmemesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmekte aciz kalıyoruz. Bu gibi hadiseleri değerlendirebilmek için 120 sene geriye gitmemiz yeterli olur. Neden 120 sene? Çünkü 1897 yılında İsviçre’de 22 Siyonist toplandı. O kongrede Filistin’de bir Yahudi devleti kurulma kararı alındı. Destekler istendi. Destek bulunamayınca Osmanlı’nın yıkılmasına, Filistin’e Yahudilerin yerleşmesi için 100 sene içinde İslam’ın ortadan kaldırılmasına karar verildi. 1917’de Osmanlı Devleti harpteyken bir deklarasyon yayınlandı. Biz bunları dile getirdiğimizde insanlar bize aklınızı Siyonizm ile bozmuşsunuz, komplo teorileriyle vaktinizi geçiriyorsunuz diyorlardı. Bunları tekrar etmek mecburiyetindeyiz ki boş laf etmeyelim. Etmiyoruz, etmeyeceğiz de ama söylediğimiz her husus gerçeğin ta kendisi. 1897’de gerçek 1917 de gerçek… Gerçekleri çok sonra görüyorlar. Böyle bir hadisede nasıl gaflet içerisinde kaldıklarını çok geç fark ediyorlar” dedi.

Karamollaoğlu, “Neticede İsrail devleti kuruldu ve 1 ay için de bu deklarasyonun 100. yılı kutlandı. ABD Başkanının Kudüs’ü İsrail devleti tarafından bundan yaklaşık 37 yıl önce baş şehir ilan edilmesinin ardından bunu teyit eden açıklaması dünyaya bomba gibi düştü. Biz Kudüs’ü Milli Görüş olarak her zaman gündemimizin baş meselesi yaptık. Kudüs ilk kıblemizdir, üç önemli İslam şehrinden biridir. Biz Kudüs’ten vazgeçemeyiz. Kim ne yaparsa yapsın eninde sonunda Kudüs Müslümanlara teslim edilecektir. Buna inanıyorum. Ancak endişe duymadan edemiyoruz” dedi.

YENİ BAŞKAN EROĞLU

Konuşmaların ardından yapılan seçimle Saadet Partisi İnegöl ilce Başkanlığına Hasan Eroğlu getirilirken, Eroğlu başkanlığında oluşan yönetim kurulunda Fikret Bayram, Fatih Mücahid Berber, Fahrettin Bayraktar, Nezih Adaş, Esat Ayaz, Kenan Alemdar, Özgür Öztürk, Bahri Urgun, Ahmet Ceyhan, Ali Karaca, Ramazan Akdağ, Ömer Hira, Mehmet Hanefi Demir, İsmail Çamlıdere, Mehmet Furan, Zeki Yeten, Emre Salih, Celal Hacılar, Ertuğrul Meydan, İsmail Ugurtay, Şentürk Aktan, Ahmet Zeki Şen, Mustafa Hira ve Suat Savaş yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!