Karacabey'de kurban kesilerek karpuz hasadına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Karacabeyde kurban kesilerek karpuz hasadına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 15:14

Karacabey'de kurban kesilerek karpuz hasadına başlandı

Haberin Devamı

Yasin KESKİN/KARACABEY,(BURSA)- BURSA'nın Karacabey İlçesi'ne bağlı Fevzipaşa Mahallesi’nde çiftçiler, kurban keserek karpuz hasadına başladı. 

Dönümünün 2 bin 500 lira ile 3 bin liraya alındığı Karacabey’de, karpuzun yüzleri güldürmesi bekleniyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da katıldığı ilk hasatta çiftçiler Aslan Köse ve Serkan Acar ilk karpuzu tarladan vatandaşa gitmesi için kamyona yüklediler. Karacabey’in tarımsal değerlerinden bir tanesinin karpuz olduğunu belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “ Karpuz hasadı sezonu Karacabey’de kurban kesilerek açıldı. Karpuz’da iddialı bir ilçeyiz.  Bütün vatandaşlarımızdan Karacabey karpuzuna ilgi göstermelerini bekliyoruz. Çünkü şu anda Türkiye’de üretilen en kaliteli karpuz Karacabey’de yetişmektedir. Bu sektörde faaliyet gösterenler bunu bilmektedir. Bunu tüketicilerimize de ifade etmek istiyoruz. Karacabey'in hem ürünleri kaliteli, hem de Türkiye’deki bütün pazarlara ulaşma noktasında uygun bir mevkide bulunması Karacabey’imizi avantajlı kılmaktadır.Karacabey’de karpuz hasadı başladığı zaman Türkiye’de sadece tüketici bölgelere değil, karpuz yetiştirilen şehirlere bile Karacabey karpuzu gönderilmekte. O bölgede yaşayan vatandaşlarda kendi yörelerinde yetişen karpuzları değil, Karacabey’in verimli topraklarında yetişen karpuzu tercih etmektedirler” ifadelerini kullandı. Karpuzun şifalı bir meyve olduğuna değinen Özkan, “Vatandaşlarımızı insan sağılığına zararlı olan gazlı içeceklerden korumak için de karpuz önemli. Karpuz, doğanın en güçlü antioksidanlarından. Yüksek oranda A ve C vitamini ile kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır ve manganez mineralleri içeren, son derece besleyici bir meyve. Ayrıca, sindirime iyi gelen besin lifi bakımından da oldukça zengin. Serinletici özelliğiyle karpuz sıcak yaz günlerinde sofralardan eksik olmamalı, bolca tüketilmeli”dedi.
FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!