Güncelleme Tarihi:
BURSA, (DHA)- İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) ziyaret etti. İŞKUR olarak Bursa iş dünyasının nitelikli personel ihtiyacını karşılamak ve istihdamı artırmak adına yoğun mesai harcadıklarını kaydeden Türkmen, “İşbirliği yapabileceğimiz partnerlere gereksinim duyuyoruz. Ortak hedefler doğrultusunda çalıştığımız BTSO MESYEB gibi kuruluşlarla birlikte önemli çalışmalar gerçekleştirebiliriz” dedi.
Türkiye’nin en kapsamlı sınav ve belgelendirme merkezi BTSO MESYEB, İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen’i ağırladı. MYK sınavları öncesi bilgilendirme eğitimleri, BTSO üyelerinin nitelikli personel ihtiyaçlarının giderilmesi ve işbaşı yapacak personellerinin mesleki niteliklerinin ölçülmesi konularında olası işbirliklerinin değerlendirildiği ziyarette, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök’ten MESYEB’in gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi alan Türkmen, MESYEB’in yeni hizmet binası ve sınav alanlarında da incelemelerde bulundu.
14 AYDA 13 BİNİN ÜZERİNDE BELGE
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, MESYEB’in 2016 Mayıs ayından bu yana 13 bin 225 çalışanı belge sahibi yaptığını söyledi. Bu süreçte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu olan 43 ayrı meslekte 2 bin 580 sınav gerçekleştirdiklerini belirten Karakök, Türkiye’nin 32 farklı iline hizmet verdiklerine dikkat çekti. Yıl sonuna kadar 30 bin kişiyi belge sahibi yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Karakök, “Ancak biz MESYEB olarak sınav yapma ve belge verme misyonumuzla yetinmiyoruz. Bunu bir adım daha ileriye taşıyarak, MESYEB’i çalışanların ara dönemlerde yeterlilik ölçümlerinin gerçekleştirileceği bir ‘mesleki check-up’ merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. Mesleki yeterlilik sınavına girecek çalışanların sınav öncesinde meslek analizlerini gerçekleştirerek doğru sınava girip girmediklerini tespit ettiklerini belirten Karakök, “Sınav sonrasında ise mesleki yeterlilik belgesiyle birlikte çalışanların mesleki gelişimini sürdürebilmeleri amacıyla sınav sonuç değerlendirme raporlarını da işverenlerimize teslim ediyoruz. Ayrıca mesleklere özel bilgilendirici dokümanlar ve kısa mesleki eğitim filmleri de hazırlıyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz tüm bu özel çalışmalarla MESYEB’in öncü rolünü güçlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
“İŞ DÜNYASI MESYEB’İN İMKANLARINDAN FAYDALANMALI”
İŞKUR ile İşbaşı Eğitim Programı ve mesleki yeterlilik sınavı öncesinde çalışanların bilgilendirilmesi konuları başta olmak üzere farklı alanlarda güç birliği yapabileceklerini ifade eden Karakök, İŞKUR’un sağlayacağı destekle Bursa iş dünyasının MESYEB’in imkanlarından daha fazla faydalanabileceğini belirtti. MESYEB’in yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla çok daha etkin ve verimli bir biçimde çalışmaya başladığının altını çizen Karakök, “Otomotiv, inşaat, metal, asansör bakım-onarım ve enerji alanlarında çok güçlü bir uygulama altyapısına sahip durumdayız. 85 kişilik deneyimli eğitmen kadromuzla şu anda 48 zorunlu mesleğin 39’unde sınav ve belgelendirme yapabiliyoruz.” dedi. Türkiye genelinde şimdiye dek 200 bin kişiye belge verildiğini hatırlatan Karakök, belgelendirilmeyi bekleyen 2 milyonun üzerinde çalışan olduğunu söyledi. Bakanlığın yayınlayacağı yeni tebliğle 39 zorunlu meslekte gerçekleştirdikleri sınav ve belgelendirme çalışmalarını 64 meslekte sürdürecekleri bilgisini veren Karakök, “Kritik sektörlerden olan asansör sektörü ile ilgili de 4 meslekte eğitim ve sınav yapabileceğiz. Ülkemizde kapasite ve teknik alt yapı olarak en gelişmiş asansör eğitim ve sınav merkezini MESYEB bünyesinde kurduk. Buradaki çalışmalarımızı Ankara Sanayi Odası işbirliğiyle sürdürüyoruz.” dedi.
“İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”
İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ise mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme sisteminin işgücü niteliğinin artması ve iş kazalarının azaltılması noktasında oldukça önemli olduğunu söyledi. İŞKUR olarak işverenlerin nitelikli personele ulaşmalarına destek olmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Türkmen, İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgiler verdi. Türkmen, “İşbaşı Eğitim Programıyla mesleki tecrübesi olmayan kişilerin işyerlerinde deneyim kazanabilmelerini amaçlıyoruz. Bu programa dahil olan işverenlere de önemli teşvikler sağlıyoruz. Ancak şimdiye dek sanayicilerimiz bu programımızdan istediğimiz oranda istifade etmedi. Bu alanda işbirliği için bir partner ihtiyacımız var. Ortak hedefler doğrultusunda çalıştığımız BTSO MESYEB gibi kuruluşlarla birlikte önemli çalışmalar gerçekleştirebiliriz.” dedi. BTSO MESYEB’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten İl Müdürü Türkmen, BTSO MESYEB’in iş dünyasına değer katan çalışmalarının artarak sürmesini dileyerek, başarılı çalışmalarından ötürü MESYEB Yönetimine teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI