İnegöl'ün Yeni Fuar alanı'n 15 milyon liralık hibe

Güncelleme Tarihi:

İnegölün Yeni Fuar alanın 15 milyon  liralık hibe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 13:47

İnegöl'ün Yeni Fuar alanı'n 15 milyon liralık hibe

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) – İNEGÖL Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı  Yavuz  Uğurdağ, “Yeni fuar alanına BEBKA tarihinde Türkiye’de ilk olacak hibeyi alacağız. 15 milyon liralık hibe Türkiye’de ilk olacak" dedi.
İnegöl'ün 2018 yılı ekonomi raporunun açıklandığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İTSO Yönetim Kurulu  Başkanı Yavuz Uğurdağ, kurulması planlanan İnegöl Üniversitesi ile ilgili konuştu. Bu konuyla ilgili olarak Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in yakından ilgilendiğini söyleyen Uğurdağ, “Ayrıca,  odamız, belediyemiz ve Sivil Toplum Kuruluşları bu projeye destek veriyor. Bizde aynı görüşteyiz. Yönetimimiz de üniversite ile ilgili üzerine düşen ne varsa yapmaya hazırdır. İnegöl, üniversiteyi hak eden bir şehirdir. Sektörel  bazda değerlendirdiğimiz de üniversite mezunu kalifiye eleman ihtiyacımız vardır." şeklinde konuştu.
İnegöl'ün il olmasıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Yavuz Uğurdağ, İnegöl'ün il olmayı hak ettiğini belirtip, bu konuyla ilgili nihai kararı siyasi olduğunu açıkladı. 
Yeni fuar alanı ile ilgilide görüşlerini açıklayan Yavuz Uğurdağ, “Yeni Fuar alanı İnegöl’e ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacaktır. BEBKA tarihinde Türkiye’de ilk olacak hibeyi alacağız. 15 milyon liralık hibe. Fizibilite raporları hazırlanıyor. Kısa bir sürecimiz kaldı. Kredilendirme çalışmalarımız olacak. Yeni fuar alanıyla birlikte İnegöl’ün çehresi değişecektir. Biz,  İnegöl olarak Mobilya Fuarcılığında Türkiye’de en ciddi fuarları düzenliyoruz" dedi.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!