İnegöl mobilyasına kadınlar şekil veriyor

Güncelleme Tarihi:

İnegöl mobilyasına kadınlar şekil veriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 11:30

- Mobilya denilince akla gelen ilk bölgelerden olan Bursa'nın İnegöl ilçesinde bu sektörde çalışan kadınlar, koltuk dikimi, sandalye üretimi, zımpara, silim, montaj gibi aşamalarda titizlikle çalışarak üretime katkı sağlıyor- Kadın işçi Memiş:- "Normalde hiçbir iş kolay değildir. Her işin bir zorluğu var ama alıştık. Devamlı bu işin içinde olduğumuz için bize kolay geliyor"- Kadın işçi Baysal:- "İşimizi severek yapıyoruz ve mutluyuz. Ağır da olsa işimizden memnunuz"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - ŞABAN KILIÇCI - Türkiye'nin önde gelen mobilya üretim merkezlerinden Bursa'nın İnegöl ilçesinde bu sektörde çalışan kadınlar, imalattan zımparaya kadar her aşamada "nakış işleme" titizliğiyle görevlerini yerine getiriyor.

Mobilya denilince akla gelen bölgelerden olan ve yurt içi piyasaların yanı sıra yurt dışına da önemli miktarlarda ürün gönderilen İnegöl'de bu alandaki tesislerde çok sayıda kadın çalışıyor.

Erkek egemen bir meslek olarak görülen mobilyacılıkta koltuk, masa, sandalye üretimi ile boya, zımpara ve dikiş bölümlerinde çalışan kadınlar, kendilerini kanıtlamanın ötesinde adeta erkek ustalarla yarışıyor.

Yaptıkları işlerde sağladıkları kalite ve temizlik, sahip oldukları iş disiplini ile erkeklere örnek olan kadınların sektördeki sayısı her sene artıyor.

Haberin Devamı

- "Erkeklerle yarışıyoruz; o kısmı çok güzel"

İşçilerden üç çocuk annesi Fatma Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır mobilya sektöründe çalıştığını söyledi.

Sabah işe geldiklerini ve saat 18.30'a kadar çalıştıklarını belirten Memiş, "Daha sonra eve gidiyoruz. Çocuklarımız ve ev işleriyle ilgileniyoruz, yemek yapıyoruz" dedi.

Memiş, kazandığı paralarla çocuklarını okutup meslek sahibi yaptığını dile getirdi. Ev geçindirmek için çalışmaya devam ettiğini anlatan Memiş, "Normalde hiçbir iş kolay değildir. Her işin bir zorluğu var ama alıştık. Devamlı bu işin içinde olduğumuz için bize kolay geliyor" diye konuştu.

Fatma Baysal da iki yıldır mobilya silim ve montaj işlerinde görev yaptığını ifade etti. Mobilyacılığın kendisi için zor bir meslek olmadığını vurgulayan Baysal, şunları kaydetti:

"İnegöl'de çok sayıda kadın mobilya sektöründe çalışıyor. Koltuk dikimi, sandalye üretimi, zımpara, silim, montaj bölümlerinde çalışıyorlar. Zor bir meslek ama kadınların da başardığını kanıtladık. Benim gibi birçok bayan arkadaşım var. Aynı işi yapıyorlar. Hepsi işlerinde çok başarılı. İşimizi severek yapıyoruz ve mutluyuz. Ağır da olsa işimizden memnunuz. Alıştık, yapabiliyoruz. Erkeklerle yarışıyoruz; o kısmı çok güzel. Bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü buradan kutluyorum. Türkiye'de kadın olmak gerçekten zor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!