‘Engel’siz başarı

Güncelleme Tarihi:

‘Engel’siz başarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2021 09:52

Doğuştan spina bifida hastalığına sahip 12 yaşındaki Abdulkadir Köken, 5 yıl önce tanıştığı yüzme branşı ile hayata yeniden başladı. Türkiye Şampiyonası’ndan da 7 madalya ile dönen genç sporcu, denizde boğulmak üzere olan bir kadına da yardımcı olarak takdir topladı. Genç sporcunun en büyük hayali Paris’te düzenlenecek Paralimpik Oyunları’nda yer alabilmek.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de her bin bebekten 3’ünde görülen spina bifida hastalığı ile doğan 12 yaşındaki Abdulkadir Köken, hayata mücadeleci bir yönde bakarak yüzme sporuyla başarılar elde ediyor. 7 yaşında tanıştığı yüzme sporu ile kısa süreçte madalyaları toplayan genç sporcu, sergilediği azim ve inanç ile takdir topluyor. 5 yıl önce başladığı yüzmede, simit ve benzeri yüzme araçları olmadan yüzemeyeceği söylenen Köken, bu yıl Gaziantep’te yapılan Türkiye Şampiyonası’ndan 7 madalya döndü. Antrenörü Çetin Arslan ile çalışmalara devam eden genç sporcunun, en büyük hayali ise; 2024 yılında Paris’te gerçekleştirilecek olan Paralimpik Oyunları yer alabilmek.

‘YÜZERKEN ÖZGÜRÜM’

Halk arasında ‘ayrık omurga hastalığı’ olarak bilinen hastalık ile doğduğunu, ancak hayata karşı ailesinin de destekleri ile birlikte enerjisinden hiçbir şey kaybetmediğini dile getiren Abdulkadir Köken, yüzme sporunun kendisini bir kez daha hayata bağladığını ifade etti. “Yüzerken kendimi özgür hissediyorum.” diyen Özel Osmangazi Ortaokulu öğrencisi Köken, “İlk yüzme için gittiğimde, simitsiz yüzemeyeceğim söylendi. Sonrasında azmettim ve inançla çalıştım. Bu yıl yapılan Türkiye Şampiyonası’ndan serbest, sırt, kelebek ve kurbağalama stillerinde 2 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile döndüm. Haftada 5 günüm havuz antrenmanları, diğer 2 günüm ise kara antrenmanları ile geçiyor. Yüzmeyi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Engel’siz başarı

BİR KADININ HAYATINI KURTARDI

Genç sporcu, özel yaşamında da bu sayede bir insanın hayatına dokunabilmiş durumda. Yaşadığı bir anıyı aktaran Köken, “Antrenörüm Çetin hoca bana, cankurtaran yüzüşünü öğretmişti. Bir gün, ailem ile denize gittiğimizde bir kadının boğulmak üzere olduğunu gördüm. O an kendime güvendim ve kurtarabileceğimi düşünerek yanına doğru yüzdüm. Bir kolumla tutarak, cankurtaran yüzüşü ile kıyıya kadar getirdim ve oradaki insanlar yardımcı oldular. Kadın da bana çok teşekkür etti, çok mutluluk duydum. Benim için özel bir duyguydu.” dedi. Genç sporcu, her zaman yanında olan ailesine de çok teşekkür etti.

YÜZMEYİ ÇOK SEVİYOR

Haberin Devamı

4 yıldır genç sporcu ile çalışan antrenörü Çetin Arslan da, Köken’in özel bir yeteneği bulunduğunu ve havuzda adeta kendini bulduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmalar ile birlikte onun, yüzmeye olan sevgisini daha da yükselterek, yeteneklerinin de farkına vardığını kaydeden Arslan, “Yoğun bir tempoda çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktada hedeflerimizi de yükselttik, 2024 yılında Paris’te düzenlenecek olan Paralimpik Oyunları’na katılmayı diliyoruz. Çalışmalar da meyvesini madalyalar ile veriyor. Bundan sonrasında da sporcumuzun hak ettiği noktalara ulaşabilmesi amacıyla elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!