Güncelleme Tarihi:
Halil ÖZÇOBAN/BURSA(DHA) BURSA Barosu tarafından bu yıl 9’u düzenlenen “Çocuk ve Hukuk” konulu resim yarışmasında dereceğe girenlere ödülleri törenle verildi.
Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerindeki 45 okuldan toplamda 446 resimle başvuru yapıldı. Seçici kurul tarafından Dilek Özer Ortaokulu’ndan Ece Kuyucuk, Hüseyin Karabacak Ortaokulu’ndan Nilda Sevim, Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu’ndan Hüsna Nur Berber başarı ödülüne layık görüldü. 21 eserin de sergilemeye layık görüldüğü yarışmada, Özel Çağdaş Öncü Okulları’ndan Deniz Alican ve Ece Günaydın, Şükrü Naili Paşa Ortaokulu’ndan Melike Korkmaz, Türkiye Kömür İşletmeleri Ortaokulu’ndan Zeynep Şahin ve Zafer Ortaokulu’ndan Rehan Deniz’in resimleri de Jüri Özel Ödülünün sahibi oldu.
Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine; Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özcan Sarıoğlu, Cumhuriyet Savcıları Özgür Katip Kaya, Ahmet Payalı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin’in yanı sıra çok sayıda hakim, savcı, öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.
Törenin açılışında konuşan Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Atakan Arar, ”Hayatımın hiçbir döneminde güzel resim yapamadım. Çocukların hepsinin resmi çok güzel. Ben resimden hep kalıyordum. Hepinizin resmi gerçekten çok güzeldi, hepsine bayıldık. Özellikle 30 tanesi var ki, onlarda aklımız kaldı” dedi. Çocukla hukukun neden kesiştiğine dair de bilgiler veren Atakan Arar şunları söyledi:
“Türkiye’de her dönem sirkülasyon yaşanmasına rağmen yaklaşık 900 bin çocuk işçi var. Son 10 yıl içerisinde 100’ün üstünde çocuk iş kazasında hayatını kaybetti. Yılda yaklaşık 650 çocuk adli tıp kurumuna istismar vakalarıyla gidiyor. Bu yıl içerisinde öğrendiğimiz sayı tam olmamakla birlikte 20 binin üzerinde çocuk 16-17 yaş aralığında evlendiriliyor. Çizdiğimiz tablo ne kadar karanlık olsa da bunu çocuklarla birlikte mücadele ederek güzel bir gelecek çıkarabileceğimizi, bu karanlığı yırtıp atabileceğimizi, motorları maviliklere sürebileceğimize inanıyorum.”
GÜLTEKİN, “EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLARIM”
Programa katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin ise, “Güzel duygularla buraya geldik. Her geçen yılda bir farklılık arz ediyor yarışma. Çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini resme yansıtmalarının ayrı bir güzellik olduğuna inanıyorum. Bu organizasyonun baro tarafından düzenlenmesi ayrı bir önem arz ediyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
ALTUN, “ÇOCUKLARI AYIRMAKSIZIN BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ”
Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, çocukları, bir bütün olarak gördüklerini ve değerlendirdiklerini belirterek, “Biz sadece örgün eğitimde olan çocuklarımıza yönelik çalışmalar yapmıyoruz; bunun dışında da çalışmalarımız var. Okullarda bilgilendirmeler yapıyoruz. Sizlerle bir araya geliyoruz ve haklarınızı anlatıyoruz. Cezaevinde olan çocuklarımız için de bir şenlik yapıyoruz. Çünkü biz çocuklarımızı, gerek suça itilmiş olanlar gerekse yaşamın içinde olan, örgün eğitimde olan çocukları ayırmaksızın bir bütün olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. Biraz önce komisyon başkanım da ifade etti, ülkede karanlık bir tablo var. Sayısal veri olarak baktığımızda 70 milyonluk bir ülkede bu sayılar az gelebilir. Bu anlamda bizi rahatsız etmeyebilir ama emin olun ki oradaki her bir sayı bir can demektir. Hepsi ayrı ayrı geleceğimiz. O sayılar onlu rakamlara düşse bile bizim için çok önemli. Bizim için oradaki temel başarı sıfır rakamıdır, sıfır mağduriyettir” diye konuştu.
Başarı Ödülüne ve Jüri Özel Ödülüne layık görülen eser sahipleri ile okul yetkilileri düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende ayrıca sponsorlara da teşekkür plaketi verildi.
FOTOĞRAFLI