CHP’li Kayışoğlu: Bursa yeşil ama kaygımız var

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Kayışoğlu: Bursa yeşil ama kaygımız var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 14:08

CHP’li Kayışoğlu: Bursa yeşil ama kaygımız var

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - CHP Bursa Milletvekili, Doğa Hakları İzleme Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 343’üncüsü yapılan Kabulbaba Yağlı Güreşlerine katıldı. Mustafakemalpaşa’nın Kabulbaba Köyü'nde 343 yıldır aralıksız devam eden Yağlı Güreş ve Hıdırellez Şenlikleri’ne katılan Altaca Kayışoğlu bölgenin sorunlarına da dikkat çekti.

Eski İzmir yolu olarak bilinen Çalı Mustafakemalpaşa Yolunu kullanarak Kabulbaba’ya giden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bölgenin en önemli sorunu haline gelen taş ve mermer ocaklarına vurgu yaptı. Orhaneli, Nilüfer ve Mustafakemalpaşa arasında kalan ve Bozağaç Yaylası’nın da yer aldığı bölgedeki güzelliklerin onlarca taş ve mermer ocakları vasıtasıyla yok edildiğini dile getiren Altaca Kayışoğlu, gördüğü manzara karşısındaki kaygısını şu sözlerle ifade etti:

“Bursa’nın doğası çok güzel. Herkesin bildiği, söylediği gibi Bursa yeşil ama korkumuz, kaygımız ne? Bursa’nın bu yeşillikten mahrum edilmesi, Yeşil Bursa’nın beton Bursa’ya dönmesi. Bizler tabii ki teknolojiyi, ekonomik büyümeyi, yatırımı, sermayeyi önemsiyoruz, karşı değiliz. Ancak her şeyi taşa betona dönüştürmeye devam edersek, doğa yok olacak, bu da geleceğimizin yok olması demek. Bizden sonraki nesiller, çocuklarımız beton yemeyecekler. Doğaya ihtiyacımız var. Doğa milyonlarca yıldır kendisini yenileyerek insanoğluna karşı direnmeyi sürdürüyor. Fakat biz insanlar her şeyi katletme, kendimize alma hırsıyla geleceğimizi tahrip ediyoruz.”

Çalı-Kabulbaba arasında onlarca taş ve mermer ocağının varlığına dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili NurhayatAltaca Kayışoğlu, “Bizim amacımız gelecek nesillere bu güzel şehri bu haliyle bırakmak. Doğanın nasıl tahrip edildiğini görmek isteyenler gelip buraları görsünler. İçleri kan ağlayacaktır. Yemyeşil bir doğa ve ortasına hançer vurulmuş gibi taş ve mermer ocakları. Elbette doğal zenginliklerimizden faydalanmalıyız. Elbette mermerin, taşın ekonomik büyüme içinde bir yeri var. Ama bunu yaparken arkamızda katledilmiş bir doğa, çöp ve moloz yığınları bırakmak zorunda değiliz. Bu dünya sadece bize ait değil, bu güzelliklerin bir dengesi var. Bunlardan faydalanma aklı insanlara verilmiş, bu lütfu insanlığın geleceği için kullanmalıyız. Hepimizin görevi herkese güzel bir dünya bırakmak olmalı” diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!