‘Çevreyle ilgili her konu gündemimizdir’

Güncelleme Tarihi:

‘Çevreyle ilgili her konu gündemimizdir’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2021 09:44

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kendini Koru, Şehrini Koru yazı dizimiz için Bursalılara hitaben bir mektup kaleme aldı. Üreterek büyüyen Bursa’da gelişmekte olan tüm şehirlerde olduğu gibi çeşitli çevre problemleri yaşandığını belirten Aktaş, “Çevreyi ilgilendiren her konu gündemimizdedir” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin bu konudaki tavrını ortayla koydu.  “Şehrimize duyduğumuz saygı ve sevgi ile Bursa’mızın her geçen gün daha nitelikli bir bölge hâline gelmesi için faaliyetlerimize devam ediyoruz” diyen Alinur Aktaş, gelecek nesillere daha yeşil bir şehir bırakmak için bütün Bursalıları çevre konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Haberin Devamı

KENDİNİ KORU, ŞEHRİNİ KORU

Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Çevre ve güzel Bursa’mız hakkında yapılanları ve yapılması planlanan tüm girişimler Hürriyet Bursa sayfalarında kamuoyuyla buluşuyor. Kendini Koru, Şehrini Koru başlıklı yazı dizimizle birlikte tüm hemşehrilerimize sağlıklı ve daha yeşil, daha temiz bir kentte yaşamak adına 6 gün boyunca Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü faaliyetleri en yetkili ağızlardan nakledeceğiz.

İşte Başkan Alinur Aktaş’ın kaleminden daha sağlıklı ve temiz bir Bursa hedefiyle yapılan çalışmalar...

Değerli Hemşerilerim;

Ülke olarak yaklaşık 1.5 yıldır Covid-19 ile mücadele ediyoruz. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bütün imkânlarını kullanarak ve tüm gücümüzle vatandaşlarımızın yanında olduk. Salgın günlerini fırsata çevirip, birçok konuda şehrimize değer katmaya gayret ettik.
Şükürler olsun ki alınan tedbirler sayesinde günlük vaka oranları sürekli düşüyor. Normalleşme sürecine her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Vatandaşlarımız kurallara uyarak, virüsün yayılma hızının yavaşlamasında etkili oldu.
Aşılama çalışmaları hedeflenen oranlara ulaşıncaya kadar ‘maske-mesafe-temizlik’ kuralını sürdürmeliyiz. Unutmamamız gereken en önemli ayrıntılardan biri de kendimizi, ailemizi ve arkadaşlarımızı koruma bilinciyle taktığımız maskelerin bertarafı konusunda çevreye zarar vermeyecek şekilde hareket etmemiz gerektiğidir. Küçük birer dokunuş gibi görünen bu hassasiyetler, çevre konusunda atılmış büyük adımlardandır.

Haberin Devamı

ÇEVREYE DEĞER KATIYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, Yeşil Bursa’mızın daha sağlıklı ve yaşanabilir şehir olması noktasında önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Arıtma tesisleri, dere ıslahı, şehre yeni yeşil alan kazandırma çalışmaları, park alanları oluşturma, cadde ve sokakların elden geçirilmesi, meydan düzenlemeleri, entegre atık yönetimi, sanayi envanteri, hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının denetimi gibi birçok projeyi uygulamaya alırken; yaşadığımız çevreye duyarlı bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Ayrıca katı atık istasyonlarına kurulan enerji üretim sistemleri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile çevreye değer katıyoruz.

Haberin Devamı

YÜZDE 100 ARITMA

Yine son günlerde müsilaj sorunu ile gündeme gelen Marmara Denizi’nin temizliği noktasında büyük bir hassasiyet gösterirken, ileri biyolojik arıtma tesislerimiz sayesinde atık suların yüzde 100’ünün arıtılarak denize bırakılmasını sağlıyoruz.
Yeşilin ve mavinin her tonunun görülebildiği Bursa’mızı daha güzel yarınlara taşımak için, tarım arazilerimizi korumak için, orman varlığımızı arttırmak için, suyumuzu sağlıklı kullanabilmek için yaşadığımız çevreye karşı duyarlı olmalıyız.

ÇEVRE İLE İLGİLİ HER KONU GÜNDEMİMİZDİR

Bursa, üreterek büyüyen bir şehir. Gelişmekte olan tüm şehirlerde olduğu gibi Bursa’da da çeşitli çevre problemleri yaşanmaktadır. Dolayısıyla çevreyi ilgilendiren her konu gündemimizdedir.
Şehrimize duyduğumuz saygı ve sevgi ile Bursa’mızın her geçen gün daha nitelikli bir bölge hâline gelmesi için faaliyetlerimize devam ediyoruz.
Bu vesileyle, gelecek nesillere daha yeşil bir şehir bırakmak için bütün Bursalıları çevre konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.
Çevre konusundaki hassasiyetimizi ve seslenişimizi hemşerilerimize ulaştırma amacını taşıyan, Hürriyet Bursa Gazetesi üzerinden gerçekleştirdiğimiz ‘Kendini Koru, Şehrini Koru’ çalışmasının da hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Alinur Aktaş
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!