BUSİAD Doğan Ersöz ödülü, 50 saniyenin altında bir otomobil üreten TOFAŞ’ın

Güncelleme Tarihi:

BUSİAD Doğan Ersöz ödülü, 50 saniyenin altında bir otomobil üreten TOFAŞ’ın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 15:17

BUSİAD Doğan Ersöz ödülü, 50 saniyenin altında bir otomobil üreten TOFAŞ’ın

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) bu yıl 22’ncisini düzenlendiği 'BUSİAD Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri' açıklandı. Doğan Ersöz Ödülü’nü; TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., Özel Başarı Ödülü’nü; de Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, kazandı. Eğitim ve Kültüre Katkı Ödülü Bursa Filarmoni Derneği’ne verilirken, Meslek Ödülü ise Şerif Arı’nın oldu.
BUSİAD’ın en önemli etkinliklerinden olan Doğan Ersöz Ödülü ve Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Günay Baylan başkanlığında toplanan BUSİAD Yönetim Kurulu, '2015 Doğan Ersöz Ödülü ve BUSİAD Başarı Ödülleri Yönetmeliği' kapsamında ödül almaya hak kazanan isimleri oybirliği ile belirledi.
BÜYÜK ÖDÜL TOFAŞ’IN
Doğan Ersöz Ödülü’nün TOFAŞ’a verilmesinin gerekçesinde şirketin özellikle Ar-Ge çalışmaları anlatıldı. İlk Ar-Ge çalışmalarına 1990’larda birkaç mühendisle başlayan ve bugün yetkin Ar-Ge ekibi ile Fiat-Chrysler Grubu’nun Avrupa’daki en büyük ikinci Ar-Ge merkezi konumuna gelen, üretim yetkinlikleri açısından Dünya Klasında Üretim (WCM) programında altın seviyeye ulaşan firmanın çok sayıda Türk mühendisin görev aldığı Egea Projesi’ni hayata geçirdiği belirtildi.
Gerekçede, Egea’ya gelen yüksek sipariş talepleri nedeniyle istihdamını arttırarak, üretim kapasitesini doldurduğu ve üretim hızına odaklanarak 50 saniyenin altında bir araba çıkarmayı başardığı ve 2016’nın ilk 4 ayında geçen yıla göre yüzde 40 büyüyerek, üretimini yüzde 20’nin üzerinde arttıran şirketin Egea model ailesini 40 ülkeye ihraç etme ve 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirme hedefinde olduğu vurgulandı. 
Şirketin TOFAŞ Akademi ile nitelikli çalışmalar yürüttüğü ve hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle kentin ve ülkenin sosyal hayatına önemli katkılar yaptığı da ifade edildi.
BUSİAD Özel Başarı Ödülü Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan’a verildi. Özkayan’ın sac işleme makineleri sektöründe 2023 yılına kadar dünyada ilk 5 firma arasında yer alma vizyonuyla hareket ettiği ve üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birine imza attığı kaydedildi.
Bursalılar'a klasik müziğin sevdirilmesi yönünde faaliyet gösteren ve kente başta Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası olmak üzere birçok kuruluşun da kazandırılması misyonunu üstlenerek, toplumsal fayda adına başarılı bir iş birliği örneği ortaya koyan Bursa Filarmoni Derneği ve onun nezdinde Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Kızıl, BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 2015 Yılı Eğitim ve Kültüre Destek Ödülü’ne layık görüldü.
BUSİAD Meslek Ödülü’nü ise 12 yaşında adım attığı muhasebe ve müşavirlik mesleğinin Bursa’daki duayen isimlerinden biri haline gelen Şerif Arı’ya verildi. Ödüllerin 14 Ekim 2016 Cuma günü Hilton Oteli’nde gerçekleştirilecek törenle sahiplerine verileceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!