Bursa’nın doğusuna ikinci KOSGEB Müdürlüğü geliyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa’nın doğusuna ikinci KOSGEB Müdürlüğü geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 13:04

Bursa’nın doğusuna ikinci KOSGEB Müdürlüğü geliyor

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - ULUTEK tarafından gerçekleştirilen ‘Güncel KOSGEB Destekleri’ konulu toplantıya katılan KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör, Bursa’da artan KOBİ sayısına daha iyi hizmet verebilmek için kentin doğusuna da bir müdürlük kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) bünyesinde gerçekleştirilen toplantıda Bursa’daki KOBİ’ler için güncel KOSGEB destekleri anlatıldı. KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör’ün konuşmacı olduğu etkinliği Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık ve KOBİ temsilcileri takip etti.

KOSGEB tarafından verilen tüm destekler hakkında detaylı bir sunum gerçekleştiren İl Müdürü Erkan Güngör, 1990 yılında Türkiye’deki KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla KOSGEB’in kurulduğuna işaret etti. İlk yıllarda sadece imalat sanayisine destek verdiklerini vurgulayan İl Müdürü Erkan Güngör, 2009 yılında hizmet ve destek alanlarının büyüdüğünü aktardı. Bugün 3.2 milyon işletmeyi kapsayacak bir hizmet ağına sahip olduklarını söyleyen Güngör; “KOSGEB olarak 81 ilde 92 müdürlük ve 32 teknoloji merkezi ile hizmet veriyoruz. Bursa’da da 43 personel ile 60 bin KOBİ’ye hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bursa’daki KOBİ sayısı artınca daha iyi hizmet verebilmek için kentin doğusunda bir müdürlük daha açmaya karar verdik. İsmini Uludağ Müdürlüğü olarak netleştirdik. Çok kısa süre içerisinde şehrin doğusundaki işletmelere hizmet verecek bir müdürlüğümüz daha açılmış olacak olacak” diye konuştu.

2018 YERLİLEŞTİRME VE MİLLİLEŞTİRME YILI

KOSGEB tarafından verilen tüm destek ve kredi olanakları hakkında katılımcıları bilgilendiren İl Müdürü Güngör, “1 Ocak 2018 yılında stratejik ürün destek programı başlığıyla yeni bir çağrıya çıktık. Buradaki amacımız ithal bağımlılığı olan ara malların yerli üretimini desteklemektir. 2015-2018 strateji eylem planında böyle bir madde var. İlgili bakanlığımız bir program geliştirdi. Programın KOBİ ayağının yürütülmesi işi KOSGEB’e verildi. 2018 yılı Türkiye’de millileştirme ve yerlileştirme yılı olarak belirlendi. Bu kapsamda tüm kurumlar ithal bağımlılığı olan ürünlerin yerlileştirilmesi amacıyla programlar ve çağrılar açıyor. Buradaki amaç; büyük işletmelerin yurt dışından getirdiği ürünleri Türkiye’deki tedarikçileri vasıtasıyla yerlileştirmesidir. Böyle bir girişimde bulunan işletmelere KOSGEB olarak 5 milyon TL’ye kadar destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

Programın sonunda söz alan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcayise üniversite olarak firmalarla ortak projeler yaptıklarını kaydetti. Prof.Dr. Ulcay, bu projelerin 150 bin TL’ye kadar olan kısmını bizzat desteklediklerini belirtti. Programın son kısmında KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!