Güncelleme Tarihi:
BURSA, (DHA)- TÜRKİYE’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’da, iş hayatına atılmak isteyen girişimci sayısı artıyor. BTSO öncülüğünde düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’na katılarak destek alan girişimciler, hayallerindeki işletmeleri açarak, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ‘Gelecek İçin Kayda Değer’ (GEKAD) Projesi kapsamında KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim’ programına yönelik 7 eğitim programı düzenlendi. 3 Haziran tarihinde başlayan eğitimlere yaklaşık 145 girişimci adayı katıldı. KOSGEB’in desteklerinden faydalanmak isteyen girişimciler, tekstil başta olmak üzere organizasyon, hizmet sektörü, tasarım, fotoğrafçılık, yazılım, butik, çini sanatı, dijital baskı, reklamcılık gibi birçok farklı alanda işyeri açmayı hedefliyor.
“EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”
GEKAD çerçevesinde düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan kadın girişimci adayları, Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, BTSO olarak her zaman girişimcilerin yanında olduklarını söyledi. KOSGEB’in hayali olan girişimcilere yönelik önemli hibe ve kredi destekleri sunduğunu kaydeden Onur, “BTSO Akademi ve GEKAD kapsamında şimdiye kadar düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerinden 450’den fazla aday faydalandı. Hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen girişimcilerimizi keşfetmek, onları ekonomiye kazandırmak istiyoruz. BTSO olarak düzenlediğimiz kurslarımıza da kadın girişimcilerimizin yoğun ilgisi var. Bursa iş dünyası olarak hayallerinin peşinden koşan tüm girişimcilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN SAYISI ARTIYOR
BTSO çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nun Başkanı Nurcan Özdemir ise, ülke ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa’da kadın girişimcilerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi. BTSO’nun düzenlediği eğitim programlarının iş hayatına atılmak isteyen kadınlara önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Özdemir, “Ülkemizin nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımız, artık iş hayatında daha aktif olmak istiyor. Odamızın düzenlediği girişimcilik eğitimlerine olan ilgi de bunun bir göstergesidir. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için mutlaka yeni girişimciler kazandırmalıyız. Bu eğitimler de iş hayatına daha fazla girişimcinin katılmasına da büyük destek sağlıyor” dedi.
“EN BÜYÜK HAYALİM”
GEKAD kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan Melike Ünal, uzun yıllar optik toptancılık ithalatı yaptığını, Türkiye geneline yabancı marka optik ürünlerin dağıtımı işiyle uğraştığını söyledi. Optik konusunda önemli bir birikiminin olduğunu ifade eden Ünal, yerli bir optik markası oluşturmak istediğini de dile getirdi. 5 yıl içerisinde orta ve üst segment optik üretimi yapabileceği işletme kurmak istediğini vurgulayan Ünal, “Bu konuda çalışmalarımı sürdürüyorum. Ülkemizde önemli bir açık var. Yerli bir optik üretim merkezi kurmak istiyorum. Bu benim en büyük hayalim. Çünkü ithalat her anlamda zor. BTSO’ya ve KOSGEB’e bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Öte yandan girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan adaylar, KOSGEB’in sağlamış olduğu 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanlarından faydalanabiliyor.
FOTOĞRAFLI