Güncelleme Tarihi:
Namık GÖZ/ BURSA, (DHA)- TATİL yörelerinin vazgeçilmezlerinden yamaç paraşütü, Ege ve Akdeniz’de turizmdeki durgunluk yüzünden Bursa’ya kaydı. Uludağ’ın eteklerindeki Zeyniler Köyü, Gürsu Dışkaya, Nilüfer Fadıllı, İnegöl Cerrah’tan havalanarak turistleri gezdiren yamaç paraşütüne ilgi gösterenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 50 arttı.
Bursa’da son yıllarda yamaç paraşütüne olan ilgi her geçen gün artıyor. İlk olarak Gürsu Dışkaya’da başlayan yamaç paraşütü uçuşları, Arap turistlerin gösterdiği ilgi nedeniyle Uludağ’ın eteklerindeki Zeyniler Köyü’ne kaydı. Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanında anlattığı Zeyniler Köyü’nden 800 metreden havalanan çift kişilik tandem uçuşunda yamaç paraşütü, deniz kıyısındakiler gibi yüksekten atlayıp inmek yerine, termal akımların yardımıyla bin 800 metre yüksekliğe, neredeyse Uludağ’ın zirvesine kadar yükseliyor.
Paraşütçü ve önündeki yolcusu, Uludağ’ın zirvesine yakın bir noktaya kadar yükseldikten sonra kenti bir baştan ötekine kat ederek, merkez Yıldırım İlçesi Nilüfer Demirci Köyü’ne iniyor. Karayoluyla 40, kuş uçuşu 16 kilometrelik mesafe keyifli bir yolculukla 1,5 saat sürüyor.
Nilüfer Fadıllı’daki uçuşlarda doğa harikası Uluabat Gölü, İnegöl Cerrah’ta orman manzarası ve Mudanya Ketendere de ise Marmara kıyılarının eşsiz güzelliği üzerinde uçuş gerçekleştiriliyor. Yerine ve uçuş süresine göre, 150-200 lira arasında değişen uçuşlar, sefie çubuğuna yerleştiren GoPro tipi kamerayla kayıt altına alınarak, uçanlara güzel bir anı hazırlanıyor. Yamaç paraşütçülerinin uçuşlardan bölümlerin de yer aldığı klibi ise sosyal medyada büyük ilgi görüyor.
Bursa’da yaklaşık 10 yıldan beri yamaç paraşütçülüğü yapan Engin Altop, özellikle Fethiye Ölüdeniz’de turistlerin büyük ilgi gösterdiği yamaç paraşütünün, Akdeniz ve Ege’deki durgunluk nedeniyle Bursa’ya kaydığını belirterek, sezonu açtıktan sonra ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Yamaç paraşütü yapanların sayısının geçen yıla göre yüzde 50 oranında arttığını kaydeden Altop, “Termal akımların kullanılarak çift kişilik en uzun tandem uçuşunun Türkiye’de ilk kez Bursa’da gerçekleştiriyoruz. Bursa’ya gelen hem yerli hem yabancı turistler uçuşlarımıza büyük ilgi gösteriyor” dedi.
Altop, turizme olan katkılarının arttırılması için Uludağ’ın eteklerinde teleferik istasyonlarının bulunduğu Kadıyayla ya da Sarıalan’da kalkış pisti yapılmasını istediklerini de sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI