Bursa'da mahalle arasında tamirhane, atölye kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bursada mahalle arasında tamirhane, atölye kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 11:39

- Yeniden ihaleye çıkacak olan ve 2016 sonunda tamamlanması planlanan Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nde, 22 ayrı iş kolu faaliyet gösterecek - Her iş kolunun farklı bölümlerde faaliyet göstereceği sanayi sitesinde özel tasarlanan 100 ila bin metrekare büyüklüklerinde 2 bin 990 dükkan yer alacak

Haberin Devamı

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB) ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle Kestel ilçesinde yapılacak ve ''Türkiye'nin en büyüğü'' olduğu bildirilen sanayi sitesi sayesinde kent merkezinde, mahalle aralarında tamirhane ve atölye kalmayacak.

Temeli daha önce atılan, ancak yargı kararları nedeniyle inşaatı tamamlanamayan Bursa Büyük Sanayi Sitesi'nde 22 farklı iş kolu faaliyet gösterecek. Her iş kolunun farklı bölümlerde faaliyet göstereceği sanayi sitesinde o iş koluna özel olarak tasarlanan 100 ile bin metrekare büyüklüğünde 2 bin 990 dükkan yer alacak.

Bursa Büyük Sanayi Sitesi Komisyonu üyesi ve Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje sayesinde kentin, değişik noktalardaki ruhsatsız ve sağlıksız yapılardan oluşan iş yerlerinden kurtulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Projenin 366 hektarlık alan üzerinde hayata geçeceğini vurgulayan Aytekin, ayakkabı, mobilya, oto tamir, oto boya, karoser, torna tesviye, tekstil ve benzeri pek çok iş kolunun aynı alanda toplanacağını, bu sayede kayıt dışı üretimin de önüne geçilmiş olacağını kaydetti.

Aytekin, sanayi sitesinde iş yerlerinin yanı sıra alışveriş merkezleri, bankalar, eğitim merkezleri, otel, kültür ve fuar alanı, itfaiye ve 3 ibadet alanı, ilk yardım ağırlıklı tıp merkezi bulunacağını dile getirerek, "Proje tamamlandığında burada 30-40 bin kişiye istihdam sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Sitenin projesi hazırlanırken iş kollarının temsilcilerine danıştıklarını ve dükkanların gelen talep doğrultusunda projelendirildiğini ifade eden Aytekin, "Örneğin makine ve metal kolunda faaliyet gösterenler, 'Bize gelen malzeme ve makineler çok büyük, kapıdan sokmamız çok zor oluyor. Çatıları uygun yaparsanız gelen malzemeleri buradan caraskalla alabiliriz' dediler. Biz de onlara ait iş yerlerinin projelerini buna uygun yaptık. İş yerleri her iş alanı için farklı tasarlandı" diye konuştu.

- "Türkiye'nin en büyüğü"

Aytekin, projenin hayata geçmesinde BESOB Başkanı Arif Tak'ın büyük çaba sarf ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Sancılı bir süreç yaşadık. Temeli atılan proje açılan davalar ve yargı kararları nedeniyle sekteye uğradı. Tüm bu yargı süreci aşıldı. Şimdi 15 Ocak'ta ihale yapılacak. İhale sonrası en kısa sürede yeniden temel atılacak. Şartnameye göre sitenin 14 ay gibi bir sürede tamamlanması öngörülüyor. Bu planlar ışığında sanayi sitesinin 2016 yılı sonlarına doğru açılmasını planlıyoruz.

'Türkiye'nin en büyüğü olan sanayi sitesi' Bursa'ya çok önemli katkı sağlayacak. En önemlisi de kentsel dönüşüme sağlayacağı katkı. Site sayesinde mahalle aralarında, evlerin giriş katlarında imalathaneler kalmayacak. Site tamamlandıktan sonra mahalle aralarında iş yeri, imalathane açılmaması için sıkı denetimler olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!