Güncelleme Tarihi:
BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Hastalık Hastası", "Kozalar", "Pygmalion-Bir Kadın Yarattım" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.
Fransız komedi yazarı Jean Baptiste Poquelin Moliere'in yazdığı, Lütfi Ay'ın Türkçeye çevirdiği ve yönetmenliğini Malkom Keith Kay'ın üstlendiği "Hastalık Hastası"nın dekor tasarımını Savaş Çevirel, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.
Bora Özkula, Halil Balkanlar, Sitare Tuna ve Nazlı Ceren Argon'un da bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, "hipokondriya" yani hasta olduğuna inanma rahatsızlığı bulunan Argan'ın, başkasını seven kızını kendisi için bir doktorla evlendirmeye çalışması ele alınıyor. Hızlı bir aksiyon içinde canlı müzik ve danslarla yorumlanan oyunda, seyircinin güldürülerek düşündürülmesi amaçlanıyor.
Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 7 Şubat'ta ise 15.00 ve 20.00'den itibaren tiyatroseverlere sunulacak.
Adalet Ağaoğlu'nun yazdığı, Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği "Kozalar"ın dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Rahmi Özan yapıyor.
Serap Uluyol Karanfilci, Belgin Bilgin ve Yasemin Şener'in rol aldığı oyunda, aylak, sorumsuz ama gösterişe düşkün üç orta sınıf kadının, 1970'li yıllarda toplumun üzerine çöken anarşi ve baskıdan habersiz, kendi dünyalarında, bastırılmış istekleri, para ve mal tutkularıyla bencilce sürdürdüğü amaçsız yaşamları sergileniyor. Sahip olduklarını ellerinden kaçırmamak için çırpınan bu kadınlar, kendilerini adeta bir koza içine hapsediyor.
Oyun, bugün, yarın ve 7 Şubat'ta 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.
George Bernard Shaw'ın yazdığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçe'ye çevirdiği ve Sibel Özer Chulliat'ın yönettiği "Pygmalion-Bir Kadın Yarattım" oyununun dekor tasarımını Ali Cem Köroğlu, kostüm tasarımını Bengisu Mükiyen, ışık tasarımını da Aslı Atasoy yapıyor.
Taner Turan, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Berrin Kulya Balkanlar dahil 30 kişinin rol aldığı oyunda, sahte ile hakikati birbirinden ayırmanın her zaman siyah ile beyazın farkını bir bakışta kavramak kadar kolay olmadığı anlatılıyor. "Bir insana yaşamını değiştirmesi, güzelleştirmesi, yeni ve değerli anlamlar katması için el uzatabilmek gerçekten mümkün mü?" sorusuna yanıt aranan oyunda, buna cesaret eden birinin ne gibi sürprizlerle karşılaşacağı gözler önüne seriliyor.
Oyun, AVP Sahnesi'nde 10-11 Şubat'ta 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak.
Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırça Köşk" oyununun yönetmenliğini Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da bulunduğu 21 kişi rol alıyor.
Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda, Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu, şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 8 Şubat'ta 14.00'ten itibaren sahnelenecek.
- Bursa Şehir Tiyatrosu
Bursa Şehir Tiyatrosu ise "Gulyabani" oyununu sahneye koyacak. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yazdığı, Lale Oraloğlu'nun uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Tayfun Çebi üstleniyor. Altuğ Görgü, Ebru Serener Ergüç, Didem Hunliman, Uğur Serener, Uğur Çakmak gibi isimlerin sahne aldığı oyunda, geçim zorluğu çeken ve aile dostlarının yardımıyla adı "peri yuvası"na çıkmış bir köşke hizmetçilik yapmaya götürülen kadının başından geçenler anlatılıyor.
Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın 20.00'de, 7 Şubat Cumartesi günü ise 14.00'te sahneye konulacak.
Şehir Tiyatrosu ayrıca Nikolay Gogol'un yazdığı, Koray Karasulu'nun Türkçeye çevirdiği ve Ertan Akman'ın yönettiği "Evlenme" oyununu sahneleyecek.
Oyunun dekor tasarımı Murat Şimşek, kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. Oyuncu kadrosu 10 kişiden oluşan eserde, çöken soylular sınıfıyla yükselen burjuva sınıfının çatışması eğlenceli bir evlenme hikayesiyle ele alınıyor.
Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde 10 Şubat 20.00'de sahneye konulacak.