Bursa’da kentsel dönüşüm anne gözünden tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da kentsel dönüşüm anne gözünden tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 14:23

Bursa’da kentsel dönüşüm anne gözünden tartışılacak

Haberin Devamı

                                                                           

BURSA, (DHA)- İNŞAAT  Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, Bacıbey Kent Kültürü Derneği ile birlikte, 12 Mayıs'ta “Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim” konulu panel  panel düzenleyecek. 

BAOB’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, Türkiye’nin dördüncü büyük ili olan Bursa’nın kentsel anlamda birçok problemi bulunduğunu vurgulayarak, bu problemlerde ilk sıraya deprem riski ve buna bağlı olarak yapılması gereken Kentsel dönüşüm çalışmalarının oluşturduğunu söyledi.
Bursa’daki yaklaşık 650 bin konut stokunun yaklaşık yüzde 60’ı kaçak veya ruhsata aykırı yapılardan oluştuğunu ve bu yapıların kent sakinleri için büyük bir risk yarattığını kaydeden Albayrak, “Kentsel dönüşümü birçok alanda ele aldık, tartıştık ama kadınların ve annelerimizin gözünden bakmadık.  İMO Bursa Şubesi ve Bacıbey Kent Kültürü Derneği ile birlikte düzenleyeceğimiz panelimiz ile bu yıl Anneler Gününe farklı bir bakış açısı sunmak istiyoruz” dedi.
12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan panele hem anne hem de akademik bakış açısıyla değerlendirebilecek  üç panelistin katılacağını ifade eden Albayrak, şöyle devam etti:
“İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İnşaat Mühendisi Ayşe Asena Dişbudak’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panele; TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, CHP İstanbul Milletvekili Yüksek Mimar Gülay Yedekçi, MHP Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı 24.ve 25. Dönem Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel konuşmacı olarak katılacaktır” dedi.
 Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar da “Her yıl anneler günü ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu yıl da farklı bir anneler günü etkinliği yapma hedefiyle yola çıkarak İMO Bursa Şubesi ile özgün bir panele imza atacağız. “Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim” konulu panelimize herkesi davet ediyoruz. Özellikle kentsel dönüşümden bahsedildiğinde daha yaşanılabilir alanlar dışında her şeyi konuşuyoruz. Bunun içinde yaşayan kadınlar, çocuklar ve engelliler ile ilgili hiçbir şey konuşulmuyor. Umarım bu panelde kadınların gözünden kentsel dönüşüme farklı bir yön kazandırır ve kentsel dönüşümde kadın, çocuk ve engelli anlamındaki sorunları da masaya yatırırız” diye konuştu.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!