Güncelleme Tarihi:
BURSA (AA) - Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, "Kamu Hastaneleri Birliği'nin hayata geçmesiyle 2012 yılından bu yana sağlık anlamında devrim olarak değerlendirilebilecek atılımlar oldu" dedi.
Baştuğ, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği'nin 2 yıllık çalışmalarıyla ilgili Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, "sağlıkta dönüşüm" adı altında başlatılan çalışmayla hastanelerin profesyonel sisteme kavuştuğunu söyledi.
Kamu Hastaneleri Birliği'nin hayata geçmesiyle Bursa'da 308 olan idareci sayısının 136'ya düştüğünü, buna karşın hizmet kalitesinin ciddi anlamda arttığını belirten Baştuğ, 2 yıllık süreçte bir yandan akademik kadroyu güçlendirdiklerini, diğer yandan da hastanelerin ekipman anlamında eksiklerini giderdiklerini kaydetti.
Baştuğ, vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin Türkiye genelinde yüzde 74,4 olduğunu, bu oranın Bursa'da ortalamanın üzerinde yüzde 77,3 olarak belirlendiğine işaret ederek, bu memnuniyeti daha da yukarı çekebilmek için yoğun çaba içinde olduklarını belirtti.
Geçen 2 yıllık süreçte yoğun bakım ve diğer alanlardaki yatak sayısında ciddi bir artış gerçekleştirdiklerini, yine 2 yılda cihaz ve ekipmanlar için 21,5 milyon lira harcadıklarını vurgulayan Baştuğ, "Kamu Hastaneleri Birliği'nin hayata geçmesiyle 2012 yılından bu yana sağlık anlamında devrim olarak değerlendirilebilecek atılımlar oldu. Bir yandan yeni hastaneleri açılırken diğer yandan mevcut hastanelerdeki şartların yenilenmesi yönünde ciddi çalışmalarımız var" diye konuştu.
Baştuğ, daha sonra toplantıya katılan gazetecilere Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile aynı hastanede kurulan ve 24 Kasım'da hizmete girecek olan Çocuk Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'ni (ÇAMATEM) gezdirdi.