Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Ay:

Güncelleme Tarihi:

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Ay:
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 17:57

- "İki insan bir evliliği yürütemeyebilir ancak birinin diğerine evlilik sebebiyle zulmetme hakkı yoktur"

BURSA (AA) - Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "İki insan bir evliliği yürütemeyebilir ancak birinin diğerine evlilik sebebiyle zulmetme hakkı yoktur" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Hanımlar Kültür Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Kültürden İrfana" konulu panele katılan Ay, Hz. Muhammed'in hayatından yaşama dair örnekler verdi.

Aile içi şiddete yönelik uyarılarda bulunan Ay, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce insan ailesinde huzura muhtaçtır. Peygamber efendimizin aile hayatı İslam alemine örnek olmalıdır. İki insan bir evliliği yürütemeyebilir ancak birinin diğerine evlilik sebebiyle zulmetme hakkı yoktur. Kişilik haklarına saygıdan uzak, birinin diğerine zulüm ettiği hiçbir evlilik yürümez. Saygısızlık sevgiyi de tüketir evliliği de bitirir. Peygamber efendimizin veda hutbesinde 'Ey insanlar sizler eşlerinizi Allah'ın bir emaneti olarak aldınız, onlarla iyi bir şekilde geçinmeye çalışınız' demiştir. Birbirinize hediye veriniz ki aranızda sevgi bağı oluşsun. Allah yolunda harcadıklarınızın en hayırlısı aileniz için yaptığınız harcamalardır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!