Bu kazayı keşif çözecek

Güncelleme Tarihi:

Bu kazayı keşif çözecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 11:15

Bu kazayı keşif çözecek

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/ BURSA(DHA)- BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde geçen ağustos ayında Yusuf Alkan otomobiliyle, aniden yola çıkan ve 2 kişinin bindiği motosiklete çarptı. Motosikletteki Bahri Kocaman öldü, Vedat Mestan yaralandı. Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde otomobil sürücüsü Alkan ile motosiklette bulunan Mestan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti, kazada kusur oranın belirlenmesi ve tanıkların dinlenerek motosiklet sürücüsünün tespit edilmesi için keşif yapılmasına karar verdi.
Bursa-Balıkesir Karayolu'nda bulunan Karacabey TİGEM Harası'nın karşısında geçen Ağustos ayında meydana gelen trafik kazasında, 32 yaşındaki Yusuf Alkan'ın kullandığı 34 DH 5735 plakalı otomobil, sürücüsü belli olmayan 16 EHM 95 plakalı motosiklete çarptı. Kazada motosikletteki 29 yaşındaki Bahri Kocaman hayatını kaybetti, 47 yaşındaki Vedat Mestan ise ağır yaralandı. Kaza sonrası yapılan soruşturmanın ardından, otomobil sürücüsü Yusuf Alkan ile motosiklette bulunan Vedat Mestan hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan 2 ila 15 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların tutuksuz olarak yargılandığı duruşmaya devam edildi.
MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ KİM TARTIŞMASI
Mahkemede hazır bulunan Yusuf Alkan ilk duruşmadaki savunmasını yineleyerek, yöneltilen suçlamayı kabul etmedi. Olay günü, İstanbul'dan Aydın'a kendisine ait araçla ailesiyle birlikte gittiğini söyleyen Alkan, "Sabah saat 06.30 sıralarında 105-110 kilometre hızla Karacabey TİGEM Harası önüne geldim. Tali yoldan önüme aniden bir motosiklet çıktı. Fren yapmama rağmen çarptım. Ölen kişi aracımın kaputunun üzerine düşüp sürüklendi. Lacivert mont ve aynı renk pantolonundan tanıdım. Ayrıca kazada yaralanan Vedat'ın boğazına kaçan dilini ben çıkardım. Kaza anında motosikleti Vedat'ın sürdüğünü gördüm. Bahri oturuyordu" dedi.
Duruşmada söz alan Vedat Mestan ise Karacabey Harası'nda işe yeni başladığını, olay gün Bahri'nin kullandığı motosiklet ile kendisini işe bırakacağını belirterek, "Ana yola çıkınca arkadan gelen otomobil bize çarptı. Ben daha sonra gözlerimi yoğun bakımda açtım. Kalçamdaki çatlak yüzünden çalışamıyorum. Mağdurum. Olay günü motosikleti ben sürmüyordum. Ayrıca Bahri, motosikleti bırakın bana babasına bile vermezdi." dedi. Mahkeme heyeti, kaza yerinde kusur oranının belirlenmesi, tanıkların dinlenerek motosikleti kimin kullandığının öğrenilebilmesi için olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!