Biz bize yeteriz, biz Yıldırım’a yeteriz

Güncelleme Tarihi:

Biz bize yeteriz, biz Yıldırım’a yeteriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 10:26

Dünyayı sarsan ve Türkiye’de de etkisi hissedilen koronavirüs nedeniyle ülke çapında tedbirler alınırken, sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlar için başlatılan destek çalışmalarına Yıldırım Belediyesi’nden bir katkı daha geldi.

Haberin Devamı

Biz bize yeteriz, biz Yıldırım’a yeteriz

65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan ilçe sakinlerine sıcak yemek desteğinde bulunan Yıldırım Belediyesi, hayırseverlerin de desteğiyle ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalıyor ve hazırlanan gıda kolilerini evlere teslim ediyor. Gıda kolilerinde pirinç, bulgur, mercimek, nohut, makarna, şehriye gibi bakliyat ürünlerinin yanında şeker, çay, salça, zeytin, un, yağ, reçel, tuz gibi temel gıda maddelerinden oluşan 15 farklı çeşitte toplam 10 kiloluk ürün bulunuyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında Yıldırım Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda bir yandan temizlik ve dezenfekte çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da sosyal yardım-laşma çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz. Hayırseverlerimizle iş birliği içerisinde hemşehrilerimizin yanında olma-ya gayret ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ DAYANIŞMAYA KATKI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerinin sorun-larını gidermeye gayret gösterdiklerini belirten Yılmaz, “Biz bize yeteriz, biz Yıldırım’a yeteriz diyoruz. Bu uygulamadan istifade etmek isteyen ihtiyaç sahibi, 65 yaş ve üzerindeki büyüklerimiz ile kronik hastalığı bulunan hemşehrilerimizin, talep ve isteklerini ‘444 16 02’yi arayarak Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’mize iletmeleri yeterli olacaktır” diye konuştu.

YILDIRIM’DA KİMSE KİMSESİZ DEĞİL

Yıldırımlılardan, yapılan uyarılar noktasında hassas olmalarını da isteyen Başkan Yılmaz, “Burada özellikle risk guru-bunda yer alan büyüklerimiz ve kronik rahatsızlığı bulunan hemşehrilerimizden evlerinde kalmalarını istirham ediyo-rum. Yeter ki onlar evlerinde kalsın biz onların her türlü ihtiyacını karşılamaya muktediriz. Sıcak yemeklerini, ekmekleri-ni evlerine getirmeye devam edeceğiz. Maaşlarını çekmeleri, ilaçlarını alma ve diğer ihtiyaçlarını karşılama noktalarında hemşerilerimize her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Yıldırım’da kimse yalnız değil, kimse kimsesiz değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞİ GEÇ SAATE BIRAKMAYIN

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu ile Sinandede Semt Pa-zarı ve Temenyeri Kapalı Pazaryeri’ne giderek koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri yerinde incelemek için pazarda denetime çıktı. Yılmaz, vatandaşların ve pazar esnafının kurallara uyup uymadığını kontrol etti. Pazaryerlerinde kurulan tüm tezgahları dolaşarak pazarcı esnafından özellikle hijyen konusunda dikkat etmelerini isteyen Yılmaz, vatan-daşlara pazarlarda alınan önlemler hakkında bilgi verdi. Vatandaşların alışveriş yaparken sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, eldiven ve maske kullanmaları konusunda da Yıldırımlılara uyarılarda bulundu. 

Haberin Devamı

SAĞLIK GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Hastalık riskine karşı mücadelede vatandaşların ve esnafın sağlık güvenliğini ön planda tuttuklarını dile getiren Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak pazar yerlerinin temizliği ve dezenfekte çalışmalarını yürütürken, pazar alanlarının giriş ve çıkış noktalarına hem ilçe sakinlerimizin hem esnafımızın faydalanması açısından el dezenfekte noktaları oluştu-ruyoruz. Alışveriş yapan vatandaşlarımıza ve esnafımıza da pazar girişlerinde ücretsiz maske ve eldiven dağıtarak korona-virüse karşı aldığımız tedbirlerimizi sürdürüyoruz. Bizler kurum olarak üzerimize düşen çalışmaları yerine getirirken, hem-şehrilerimiz de aynı duyarlılığı göstermelerini rica ediyorum. Ben, hemşehirlerimizden alışverişlerini erken saatte tamam-layarak geç saate bırakmamalarını rica ediyorum. Çünkü pazarın son saatlerine bıraktığımızda yoğunluğun arttığını göz-lemliyoruz, bizler de bu yoğunluğu azaltmak istiyoruz. Yıldırımlı vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YILDIRIM BELEDİYESİ, SAĞLIKÇILAR İÇİN OTEL KİRALADI

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlıkçılara Yeşil Yıldırım Oteli’ni tahsis eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu defa da gece gündüz demeden salgın nedeniyle hasta olan insanlara yardım etmeye çalışan sağlık personellerinin daha iyi koşullarda dinlenmesi için bir otel kiraladı. Yıldırım Belediyesi tarafından ilk etapta bir ay boyunca kiralanan otelde 70 kişi kalabilecek. Bursa’nın merkezinde yer alan otel Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına hizmet verecek. 

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ’

Yerel yönetimler olarak bu zor günlerde sağlık personellerine destek olmayı sorumluluk olarak gördüklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Bu süreçte en çok risk altında bulunan ve fedakarca hizmet eden kıymetli sağlık çalışanlarımızı da unutmuyoruz. Öncelikli olarak bu süreçte Yeşil Yıldırım Otelimizi sağlık personelimizin kullanımına tahsis etmiştik, fakat bunun yeterli olmadığını gördük. Bu minvalde Yıldırım’da hizmet veren Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki sağlık çalışanlarımız için dört yıldızlı, 70 oda kapasiteli nezih bir oteli kiralayarak bu oteli de sağlıkçılarımızın hizmetine sunduk. Bizler, sağlık çalışanlarımızın bu özverili çalışmaları ve hizmetleri kapsamında ne kadar onların yanında olsak azdır. Sağlık çalışanla-rımız her türlü iyiliği ve güzelliği hakediyor. Ben buradan da tüm sağlık çalışanlarımızı alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İLAÇLAMA SÜRÜYOR

Yıldırım Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kap-samında, vatandaşların yoğun olarak kullandığı çocuk oyun alanları, okul çevreleri, belediye otobüs durakları ve hastane çevreleri özel kıyafetli personeller tarafından temizlenerek ilaçlandı. Yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler kapsamında vatandaşların virüslerden olabildiğince uzak tutulması hedefleniyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım Bele-diye Başkanı Oktay Yılmaz, koronavirüs vakalarının Türkiye’de de görülmeye başlaması ile önlemlerini arttırdıklarını belirtti. Yıldırım’da insan sirkülasyonunun yoğun olduğu hastane önleri, parklar ve okulların bulunduğu bölgelerde hij-yen odaklı çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Oktay Yılmaz, “Bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlü-ğü’müz yollarda, parklarda yıkama çalışmaları yürütürken, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizde ilaçlama çalışma-ları yürütüyor. Bugün ilçemizin en büyük sağlık kuruluşu çevresinde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Bundan sonra da düzenli olarak aile sağlığı merkezleri, okullar, camiler, parklar gibi insanların yoğun olduğu bölgelerde bu çalışmalarımız devam edecek. Koronavirüs ile mücadele konusunda hemşehrilerime tavsiyem, her türlü tedbiri almaları ancak panik yapmamalarıdır. Bu virüsle mücadelenin merkezinde hijyen yer alıyor. Bizler şehrin hijyeni için her türlü tedbiri alıyoruz, hemşehrilerimiz de bu kişisel hijyen konusunda önlemleri alırsa bu süreci en sağlıklı şekilde atlatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

 ‘FIRSATÇILARA GEÇİT YOK

Vakaya Türkiye’de rastlanması ile bir panik ortamı oluştuğunu belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Vatandaşlarımızdan kişisel temizlik malzemesi almak isteyenlerin fahiş fiyatlarla karşılaştığı yönünde şikayetler almaya başladık. Bu konuda da Zabı-ta Müdürlüğü ekiplerimiz denetimlerini sıklaştırdı. Esnafımızdan bu süreçte sağduyulu olmalarını istirham ediyorum. Bu süreci farklı kullanmaya çalışan fırsatçılara da kesinlikle izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı da bu tarz olumsuzlukları belediyemize bildirmelerini istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!