Bıçakçılarda kurban bayramı mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Bıçakçılarda kurban bayramı mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 11:05

Bıçakçılarda kurban bayramı mesaisi

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) –BURSA’nın İnegöl ilçesinde Kurban Bayramı’na 3 gün kala İnegöl’ün çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren bıçakçılar da bayram mesaisi başladı. Kurbana eziyet etmeden kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler, kurban bıçağı almak yada mevcut olan kurban bıçağını bilemek için bıçakçıların yolunu tutuyorlar.

Dede ve baba mesleğini 50 yıldan bu yana sürdüren 65 yaşındaki Nagıp Çakmak ve 63 yaşındaki Hadim Çakmak, kurban bıçağı alırken dikkatli olunması gerektiğini belirterek, yanlış bıçak seçiminin kurban kesen kişiyi yoracağını, hayvana ise eziyet olacağının altını çizdiler.

Kurban hazırlıklıları kapsamında çok sayıda vatandaş yeni bıçak alırken, bazılarının ise eski bıçaklarını bilemeyi tercih ettiği aktaran Nagıp Çakmak, "Kurban bıçakları kalitesine göre 7 ila 100  lira arasında değişirken türüne göre de 1-3 lira arasında bileniyor. Vatandaşlar bıçak alırken kurbanın eziyet çekmemesi için mutlaka kaliteli bıçak almalarını öneriyoruz. Bıçakların kaliteli ve keskin olması gerek kurban kesmede gerek et doğramada çok etkili olur. Bu nedenle vatandaşlar bıçak alırken ucuzu yerine kalitelisini almalıdır. Kaliteli bıçak Fransız çeliğinden olur. Bu maden işlenmiş bir madendir. Defalarca bilenebilir. Fiyatlara çok fazla dikkat etmemeliler. Birkaç lira ucuz olduğu için tercih edilen bıçaklar kolaylıktan çok zorluk getirir" dedi.

Bıçakların biletilmesi için vatandaşların genelde son günü beklemelerinin yanlış olduğuna dikkat çeken Çakmak, "Bıçaklarını biletecek vatandaşların son günleri beklemeleri hem bizim işimizi zorlaştırıyor. Hem vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bu işin son güne bırakılmaması gerekiyor” diye konuştu.

KESKİN OLMASI ŞART

Kesilecek hayvana eziyet çektirmemek için bıçağın keskin olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Çakmak, kişilerin bıçaklarını ehil kişilere biletmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çin mallarının piyasaya girmesiyle birlikte el sanatı olan bıçakçılığın da bitme aşamasına geldiğini söyleyen Çakmak, "İnsanlar kaliteden ziyade fiyata önem veriyor. Daha çok kalitesiz ve ucuz Çin malı bıçaklar tercih ediliyor. Bunları tercih etmeyin. Kolay ve kaliteli hizmet almak için kaliteli bıçakları tercih edin.” İfadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!